ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
15-12-2012, ora 12:06

Fripturi mai gustose de Craciun. Ce condimente sa folosesti pentru carnea de porc

Articol de Madalina Irimia

Cotlete, costite, ceafa, pulpa…fripturile de porc troneaza pe mesele de Sarbatori. Invata sa le dai arome noi cu cele mai potrivite condimente.

Ne-am obsinuit sa punem carnea la rumenit doar cu sare si piper, dupa reteta traditionala. Sa o perpelim in grasime si sa ii adaugam si o garnitura cu cartofi prajiti. In cautarea variantei sanatoase a fripturii de porc iti propunem, insa, sa adopti doar retetele la cuptor si sa renunti la garnituri in favoarea condimenteleor. Sunt cateva mirodenii care stiu sa iti puna in evidenta friptura.

Fie ca faci o marinada in care sa tii cateva ore carnea la fragezit, fie ca pregatesti doar un amestec de condimente cu care sa parfumezi friptura, uite ce arome puternice poti sa alegi:

-chimion sau chimen

-pudra de curry

-rozmarin

-salvie

-marar

-usturoi

-cimbru

-fenicul

-ardei iute sau paprika

Pentru fripturile la gratar, ce se gatesc intr-un timp scurt, este recomandata condimentarea carnurilor. Adica, folosirea unui amestec de mirodenii, ierburi si sare, cu care sa freci bucatile de carne. Acestea confera aroma fripturilor, dar nu fragezesc carnea. In locul celor pe care le gasesti deja pregatite in magazin (si care contin si multa sare) poti face singur amestecurile acasa. Poti pregati o cantitate mai mare pe care sa o pastrezi intr-un recipient etans timp de mai multe luni. Poti sa condimentezi carnea si sa o folsoesti imediat sau sa o lasi in frigider pana la 24 de ore. Daca amestecul de condimente sta in contact cu carnea mai mult de atat, sarea din el va incepe sa o deshidrateze.

Integral pe foodstory.ro

     
Tag-uri: friptura, reteta, Craciun
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii