A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719830344.2112.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Frigul ar putea fi un aliat in curele de slabire (studiu)
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
09-12-2015, ora 10:17

Frigul ar putea fi un aliat in curele de slabire (studiu)

Articol de Cristian Amariei
Frigul ar putea fi un aliat bun in curele de slabire, potrivit unor cercetatori de la Universitatea din Geneva care au realizat mai multe experimente si au publicat rezultatele in revista Cell. Conform studiului publicat frigul este inamicul anumitor bacterii prezente in flora intestinala care ar favoriza luarea in greutate, relateaza metronews.fr, citat de agerpres.ro

Dupa ce multe studii au demonstrat ca bacteriile din flora intestinala pot juca un rol important in ce priveste greutatea corporala, cercetatorii de la Universitatea din Geneva au vrut sa afle cum reactioneaza acestea daca se modifica mediul subiectului. Astfel, cativa soareci au fost supusi un timp la o temperatura exterioara de 6 grade Celsius. in urma examinarii, dupa desfasurarea experimentului, s-a observat ca flora intestinala a soarecilor se alterase semnificativ, bacteriile modificate de frig blocand luarea in greutate.

Mergand mai departe cu demonstratia, cercetatorii au extras bacteriile modificate de frig si le-au implantat altor soareci. Acestia din urma, nu numai ca au prezentat o ameliorare rapida a asimilarii glucozei de catre organism, dar au rezistat si mai bine la frig. si, nu in cele din urma, au pierdut in greutate.

Cercetatorii au constatat totusi ca, dupa trei saptamani de expunere la frig, pierderea in greutate avea tendinta sa se stabilizeze. Intestinul a crescut putin in volum pentru a putea absorbi nutrientii si, prin urmare, compensa slabirea.

Cercetatorii au concluzionat ca bacteriile din flora intestinala ar putea juca un rol semnificativ de reglare a greutatii, mai ales daca li se modifica mediul. Acest lucru confirma teoriile asupra legaturii directe intre obezitate si flora intestinala, iar cercetarile oamenilor de stiinta de la Universitatea din Geneva reprezinta o veritabila pista in domeniul luptei impotriva obezitatii, incheie metronews.fr.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii