ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
21-08-2013, ora 12:52

Frauda la Bacalaureat 12 profesori, elevi si parinti au fost trimisi in judecata

Articol de Cristian Amariei

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au dispus trimiterea in judecata a 12 profesori, elevi si parinti din Mangalia, acuzati de fraudarea bacalaureatului. Potrivit rechizitoriului, in cursul lunii iulie 2013, Gheorghe Amza - presedinte al comisiei de bacalaureat de la centrul de examen nr. 37 din cadrul Liceului Tehnologic "Ion Banescu" din Mangalia, a primit prin intermediari de la mai multi elevi suma totala de 3.000 euro si contravaloarea cazarii intr-un hotel din statiunea Saturn, in cuantum de 1.863 lei si a serviciilor de masa, cu titlu de mita.

"Banii au fost primiti pentru a permite elevilor sa promoveze, in mod fraudulos, proba la disciplina chimie din cadrul examenului de bacalaureat", sustine DNA.

In data de 30 iunie 2013, la acelasi examen de bacalaureat, si alti profesori din comisia condusa de Gheorghe Amza au primit prin intermediari, de la mai multi elevi, sume de bani, pentru ca in schimb sa le permita promovarea examenului in mod fraudulos, informeaza DNA intr-un comunicat.

Mai exact, Florin Padureanu, Valeria Maria Tudosa, Doina Manoleasa - profesori si membri ai comisiei de BAC 2013 - au primit cate 1.000 de lei, Ingrid Iulia Radulescu - profesor si vicepresedinte al comisiei de bacalaureat - a primit 4.000 de lei, iar Otilia Cornelia Stere - informaticianul liceului si secretarul comisiei - a primit 2.000 de lei, sustin procurorii.

Integral pe hotnews.ro

foto: antena3.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii