A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727673208.4759.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Fratii Ioan si Viorel Micula, sechestru pe actiunile statului la Petrom
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
13-12-2014, ora 10:36

Fratii Ioan si Viorel Micula, sechestru pe actiunile statului la Petrom

Articol de Cristian Amariei
Fratii Ioan si Viorel Micula, proprietarii European Drinks, au pus sechestru pe actiunile detinute de statul roman la Petrom. Aceasta in contul unei decizii irevocabile a Curtii de Arbitraj de la Washington potrivit careia statul roman trebuie sa ii despagubeasca pe cei doi frati de nationalitate suedeza cu peste 82 de milioane de euro.

Oamenii de afaceri Ioan si Viorel Micula, proprietarii grupului de companii European Drinks au pus sechestru pe o parte dintre actiunile Petrom detinute de statul roman, potrivit unor surse guvernamentale. Este vorba despre titluri in valoare de cel putin 300 de milioane de lei (aproximativ 66,9 milioane de euro), bani pe care statul roman trebuie sa ii achite celor doi investitori, potrivit unei decizii a Curtii de Arbitraj de la Washington. Solutia instantei de arbitraj, pronuntata in decembrie 2013, a vizat un proces demarat de antreprenori in 2005 prin care au acuzat statul roman ca nu si-a respectat angajamentele referitoare la protectia reciproca a investitiilor cuprinse in Acordul bilateral dintre Suedia si Romania. Patronii European Drinks, care au si cetatenie suedeza, au castigat la Washington peste 367,4 milioane de lei (aproximativ 82 de milioane de euro).

" Deocamdata statul se joaca de-a v-ati ascunselea cu noi. Avem o decizie a celui mai important forum international in materie de drept comercial. Despre Petrom nu va pot da nicio informatie. Depinde ce se va intampla", a declarat pentru ECONOMICA.NET Viorel Micula, presedintele European Drinks.

Statul Roman, prin Ministerul Economiei detine 20,6% din totalul actiunilor Petrom, valoarea pachetului la inchiderea din 11 decembrie fiind de 4,581 miliarde de lei, adica 1,029 miliarde euro la cursul zilei. Daca fratii Micula au pus sechestru pe actiuni de 300 de milioane de lei, inseamna ca urmneaza sa intre in posesia a 1,35% din totalul actiunilor SNP.

Sursa: realitatea.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii