ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
30-03-2015, ora 10:06

Fratele lui Omar Hayssam, prins in Turcia si adus in Romania

Articol de Cristian Amariei
Fratele lui Omar Hayssam a fost prins in Turcia si extradat in Romania, el fiind condamnat definitiv, in octombrie 2014, la cinci ani de inchisoare.

Omar Mahmoud (foto), care a fost condamnat in dosarul fugii fratelui sau din Romania, a fost adus cu avionul in Bucuresti, iar in prezent se afla in custodia Politiei Romane.

Autoritatile au anuntat, luni dimineata, ca "in urma cooperarii politienesti internationale cu autoritatile judiciare din Turcia, Omar Mahmoud se afla in custodia Politiei Romane".

Acesta a fost dus intr-un "Centru de Retinere si Arest Preventiv al Politiei Romane pe baza mandatului de executare a pedepsei cu inchisoare emise pe numele sau".

Omar Mahmoud urmeaza sa fie prezentant in fata unei instante de judecata, pentru confirmarea mandatului de cautare si a sentintei de condamnare.

Politistii romani amintesc faptul ca Omar Mahmoud a fost condamnat, pe 7 octombrie 2014, de catre magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie, la cinci ani de inchisoare pentru favorozarea infractorului.

Omar Mahmoud a fost gasit vinovat ca l-a ajutat, in 2006, pe Omar Hayssam sa plece din Romania, alaturi de celalalt frate al celor doi, care acum s-ar afla in Israel.

Sirianul Omar Hayssam a fost condamnat, vinerea trecuta, la 23 de ani si patru luni de inchisoare, pentru terorism, in urma unei decizii a judecatorilor de la Curtea de Apel Bucuresti.

Magistratii au decis joi sa contopeasca mai multe pedepse primite de Omar Hayssan, rezultand o perioada de 23 de ani si patru luni pe care acesta o va petrece dupa gratii, transmit televiziunile de stiri.

Decizia Curtii de Apel este definitiva si irevocabila. Omar Hayssam a fost condamnat pentru terorism si infractiuni economice.

Initial, Omar Hayssam a fost condamnat la o pedeapsa de 39 de ani de inchisoare, in trei dosare instrumentate de DIICOT, insa Curtea de Apel a contopit pedepsele, iar cea finala a fost redusa cu aproape 16 ani.

Sirianul mai este judecat in prezent in alte doua dosare, pentru ca a fugit din Romania si pentru delapidare.

Sursa: ziare.com
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii