A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727674804.7591.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Fotbalul romanesc, in doliu. Dosar penal in rem dupa moartea lui Ekeng. Doctorul lui Dinamo, contrazis de cei de la Floreasca
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
07-05-2016, ora 09:25

Fotbalul romanesc, in doliu. Dosar penal in rem dupa moartea lui Ekeng. Doctorul lui Dinamo, contrazis de cei de la Floreasca

Articol de Cristian Amariei
Fotbalul romanesc este in doliu! Mijlocasul lui Dinamo, Patrick Ekeng, a murit vineri seara, dupa ce s-a prabusit pe teren in timpul meciului Dinamo - Viitorul.

7 minute a jucat Ekeng in Dinamo - Viitorul. S-a prabusit pe teren in minutul 73 si nu a mai putut respira.2 minute si 48 de secunde au asteptat dinamovistii ambulanta. A venit intr-un tarziu si fara echipamente de resuscitare. Camerunezul de 26 de ani a fost transportat la Spitalul de Urgenta Floreasca! 10 medici au incercat fara succes sa-l readuca la viata. Colegii, dar si adversarii, au terminat meciul in lacrimi.

S-a deschis dosar penal in cazul mortii Patrick Ekeng, fotbalistului camerunez de la Dinamo. Este o investigatie in rem deocamdat, adica vizeaza conditiile in care a murit sportivul, relateaza digi24.ro.

Presedintele Asociatiei Fotbalistilor Amatori si Nonamatori (AFAN), Emilian Hulubei, s-a declarat scarbit de fotbalul din Romania, intr-o postare pe Facebook, dupa decesul mijlocasului dinamovist Patrick Ekeng.

''M-am saturat de mizeria din fotbalul nostru in care diletanti ocupa posturi cheie in cluburi. Oameni complet nepregatiti, veniti din alte domenii, ne dau lectii de cum se conduce fotbalul. Dumnezeu sa-l odihneasca pe Patrick Ekeng. Oare cati fotbalisti trebuie sa mai moara sa schimbam regulamentele? Sa obligam cluburile sa faca controale profesioniste? Nu sunt un adept al comunicarii pe Facebook, dar in seara asta sunt scarbit de tot ce traiesc in fotbalul din Romania, zi de zi. Sper ca la urmatorul Comitet Executiv al FRF sa discutam aceste probleme si sa venim cu solutii concrete, nu cu promisiuni ieftine'', afirma presedintele sindicatului fotbalistilor, intr-o postare pe pagina de Facebook a AFAN.

Ekeng a murit de ziua lui Marcel Essombé cel mai bun prieten al lui de la Dinamo, el a ajuns primul la spital, el a dat vestea familiei. Ekeng era casatorit si avea o fetita. Potrivit gsp.ro, ultimul sau status pe WhatsApp a fost unul emotionant. „Multumesc, Doamne, pentru inca un an, da-mi sanatate, tu cunosti dorintele inimii mele. Glorie lui Iisus“, a scris Ekeng.
Indignati, suporterii s-au adunat in fata Spitalului Floreasca din Capitala si au cerut o ancheta drastica in acest caz care risica multe semne de intrebare. Pe de-o parte, sustin ei, echipajul medical de la terenul de fotbal a ajuns la fata locului fara medic, ar fi intervenit tarziu si nu l-a resuscitat pe sportiv, desi el era in stop-cardio-respirator. Pe de alta parte, medicii de la Spitalul de Urgenta, care au facut tot posibliul sa-l salveze pe camerunez, il contrazic pe doctorul gruparii sportive. Patrick Ekeng intrase pe teren cu doar sapte minute inainte sa i se faca rau. Nimic nu prevestea ce se va intampla. In minutul 69, fotbalistul cade ca secerat din picioare, fara sa-l atinga nimeni.
Meciul se opreste brusc, iar mai multi colegi alearga spre jucatorul african, sa vada ce s-a intamplat. Din tribune, suporterii scandeaza, iar fotbalistii fac disperati semne catre ambulanta.Autospeciala intra la un moment dat pe teren, dar prea tarziu - acuza suporterii. Echipajul medical nu poposeste prea mult si pleaca in tromba spre Spitalul Floreasca din Capitala.
Cristian Pandrea, medic Spitalul Floreasca: "A fost adus la noi cu o ambulanta, fara manevre de resuscitare, din cate stim, in stop cardio-respirator la camera de garda. S-au efectuat manevre de resuscitare care au durat aproximativ 1,30 minute si aceste manevre au ramas fara rezultat..."
Zeci de suporteri s-au adunat in fata spitalului si au primit vestea cu infrigurare.
Mircea Rednic, la spital: "A murit, a murit acum..."
Ionel Danciulescu, directorul sportiv al echipei Dinamo: "Din pacate, suntem blestemati. Nu stiu ce sa spun, imi gasescu cu greu cuvintele. E ca un cosmar pentru mine, pentru echipa si pentru intreaga suflare dinamovista. Este mult prea mult."
Sursa: stirileprotv.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii