A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727675316.0427.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Fostul sef al ANAF, Sorin Blejnar, arestat preventiv in dosarul de trafic de influenta
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
09-11-2016, ora 11:03

Fostul sef al ANAF, Sorin Blejnar, arestat preventiv in dosarul de trafic de influenta

Articol de Cristian Amariei
Tribunalul Prahova a decis, marti, arestarea preventiva a fostului presedinte al ANAF, Sorin Blejnar, in dosarul in care acesta este acuzat ca, in calitate de sef al institutiei, ar fi primit peste 13 milioane de lei, alaturi de alte persoane, pentru exercitarea influentei asupra unor subalterni.

"A fost admisa propunerea si s-a dispus arestarea preventiva pentru 30 de zile de la data punerii in executare a mandatului. Cu drept de contestatie in 48 ore de la comunicare. Inculpatul nu a fost prezent la pronuntare", a declarat purtatorul de cuvant Alina Anton pentru Mediafax.

Anterior, fostul sef al ANAF a fost eliberat, marti, ca urmare a expirarii mandatului de retinere, si a parasit cladirea Tribunalului Prahova.

Mandatul de retinere emis pe numele lui Blejnar a expirat la ora 16.10, potrivit unor surse judiciare.

Imediat, fostul sef al ANAF a parasit cladirea Tribunalului Prahova dupa ce a asteptat mai bine de 3 ore.

Sorin Blejnar a fost retinut, luni dupa amiaza, de procurorii DNA Ploiestim pentru trafic de influenta.

El si-a petrecut noaptea in arestul Politiei Prahova, care se afla la Campina. Procesul in care s-a judecat cererea de arestare preventiva a avut ca termen ora 13.00, Sorin Blejnar fiind adus la Tribunalul Prahova cu putin timp inainte de aceasta ora.

Procurorii anticoruptie il acuza pe Sorin Blejnar ca, in cursul anului 2011, a acceptat din partea unui afacerist promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte ce urmau a fi incheiate la nivelul ANAF.

Banii respectivi urmau sa-i fie remisi lui Blejnar in schimbul exercitarii influentei asupra unor subalterni, pentru ca acesti sa gestioneze procedurile de atribuire a contractelor respective astfel incat aceste contracte sa fie obtinute de firma omului de afaceri.

"In aceste circumstante, in perioada noiembrie 2011 – ianuarie 2012, inculpatul Blejnar Sorin si ceilalti functionari implicati in acest demers au primit suma totala de 13.172.520 lei, prin intermediul unei firme controlate de acestia cu care societatea omului de afaceri a incheiat mai multe contracte fictive", potrivit unui comunicat de presa al Directiei Nationale Anticoruptie, postat pe site-ul institutiei.

"Cine asculta niste denunturi ale unor oameni cu probleme, poate sa ia masuri, daca are putere", a declarat, luni seara, la iesirea din sediul DNA Ploiesti, Sorin Blejnar, care a mai precizat ca este "total" nevinovat.

El urmeaza sa fie prezentat marti magistratilor Tribunalului Prahova, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Fostul sef ANAF a fost condamnat, in prima instanta, la cinci ani de inchisoare, intr-un dosar in care este acuzat, alaturi de sotii Radu si Diana Nemes, de complicitate la evaziune fiscala cu produse petroliere si constituirea unui grup infractional organizat.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
CharlesLof,  06.07.2017 21:02

wh0cd704619 Buy Cialis Tadacip next page flagyl at lowest prices

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii