ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
03-06-2015, ora 11:24

Fostul director al CFR Mihai Necolaiciuc, condamnat la zece ani de inchisoare

Articol de Cristian Amariei
Fostul director general al CFR, Mihai Necolaiciuc, a fost condamnat, miercuri, la zece ani de inchisoare pentru abuz in serviciu. Decizia magistratilor de la Judecatoria Sectorului 1 nu este definitiva.

Mihai Necolaiciuc, fostul sef al CFR, a primit doua pedepse de 10 ani, respectiv 7 ani inchisoare, acestea fiind contopite cu o alta pedeapsa de 4 ani si 6 luni data intr-un alt dosar, urmand ca el sa execute pedeapsa cea mai grea de 10 ani.

In acelasi dosar au fost condamnati si complicii lui Mihai Necolaiciuc, persoane din fosta conducere a CN CFR sau sefi de servicii: Mihail Gabriel Misir — 8 ani inchisoare, Viorica Olaeru — 8 ani, Ilie Vladut — 6 ani, Dragos Vasile Vladut — 6 ani, Ana Maria Matei — 6 ani, Octavian Costea — 6 ani, Alexandru Nicolae — 5 ani, Marius Iliusca — 6 ani, Ovidiu Lucian Nicula — 5 ani, toate pedepsele fiind cu executare.

Pe latura civila, instanta a dispus ca inculpatii sa plateasca in solidar catre partea civila CN CFR peste 38 milioane lei; partii civile Societatea de Administrare a Activelor Feroviare suma de 10.697.477 lei; partii civile CN CF "CFR" SA sumele de 29.952.373 lei si 3.530.653 lei; partii civile Ministerul Transporturilor ca reprezentant al statului roman in calitate de unic actionar al CNCF CFR SA suma de 7.550.470 lei; partii civile CN CF "CFR" SA sumele de 7.162.808 lei si 6.190.121 lei.

Judecatorii au mentinut sechestrul asigurator pus pe un imobil al lui Necolaiciuc compus din 3 camere situat in Cimpulung Moldovenesc si pe sume de bani detinute de acesta la banci, precum si pe bunurile celorlalti inculpati.

Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu apel.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii