ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
10-06-2016, ora 09:41

Fostii premieri Tony Blair si John Major avertizeaza ca iesirea din UE ar putea duce la destramarea Marii Britanii

Articol de Madalina Irimia
Eventuala iesire din Uniunea Europeana va pune in pericol unitatea Marii Britanii, afectand acordul de pace privind Irlanda de Nord si alimentand miscarea proindependenta in Scotia, avertizeaza fostii premieri Tony Blair si John Major.

"Abandonati apartenenta Marii Britanii la Uniunea Europeana si sa nu fiti surprinsi ca la final, drept consecinta, abandonam unitatea noastra ca tara", a declarat John Major, premier conservator britanic in intervalul 1990-1997.

"Cel mai de succes model de uniune din istorie risca sa se destrame pentru totdeauna", a adaugat John Major intr-un discurs rostit la Universitatea Ulster, in Londonderry, potrivit Reuters.

"Daca vom vota in favoarea iesirii din UE pe 23 iunie, vom pune in pericol viitorul Irlandei de Nord, va fi un parcurs lipsit de ratiune", a spus, la randul sau, fostul premier laburist Tony Blair.

Regiunea Scotia a organizat referendum pe tema apartenentei la Marea Britanie in 2014, dar 55% dintre alegatori au respins independenta.

In cazul iesirii Marii Britanii din UE, politicienii scotieni ar putea organiza un nou referendum proindependenta, dublat de o intrebare privind aderarea autonoma la Blocul comunitar.

Pe de alta parte, o iesire a Marii Britanii din UE va insemna reintroducerea controalelor vamale, inclusiv cu Irlanda, generand probleme in regiunea britanica Irlanda de Nord.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii