ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
11-03-2016, ora 17:15

Fortele Aeriene Americane detin o noua ARMA. De ce este aceasta capabila

Articol de Madalina Irimia
Fortele Aeriene Americane au dezvaluit o noua arma, pe care intentioneaza sa o foloseasca cat de curand posibil. Este vorba de un sistem cibernetic, denumit "Cyberspace Vulnerability Assessment/Hunter Weapon System" ("CVA/HWS"), care le va permite specialistilor militari sa detecteze vulnerabilitatile din propriile retele.

Arma poate fi folosita pentru a localiza si a distruge pericolele din computerele folosite de structurile de securitate ale americanilor. "Cu ajutorul CVA/HWS, vom putea lupta in spatiul virtual cu foarte mare eficienta", a declarat generalul Stephen Whiting, unul dintre liderii Comandamentului Fortelor Aeriene.

Sistemul, operational la capacitate maxima inca din data de 12 februarie, nu va fi folosit in mod special ca unealta de distrugere. El are, de fapt, rolul unui mecanism de aparare folosit pentru a evalua vulnerabilitatile cibernetice ale armatei americane si a detecta amenintarile venite din partea inamicilor. Mai mult decat atat, CVA/HWS poate fi utilizata pentru a realiza misiuni, in cadrul carora sunt descoperite si neutralizate infiltrari in sistemul informatic al Departamentului de Aparare al SUA.

Cyberspace Vulnerability Assessment/Hunter Weapon System este realizat din patru componente: Platforma Mobila de Interceptare, Platforma Dislocabila de Interceptare, Platforma-Garnizoana de Interceptare si Platforma de Operatiuni Informatice. Toate aceste sectiuni au capacitatea de a proteja atat retelele informatice ale structurilor militare, cat si cele ale institutiilor administratiei de stat americane.

CVA/HWS nu este primul sistem cibernetic de aparare dezvoltat de specialistii Fortelor Aeriene SUA. Cea dintai arma de acest tip se numeste "Air Force Intranet Control Weapon System" si a fost lansata in urma cu doar doua luni, pe data de 7 ianuarie.

Sursa: descopera.ro
     
Tag-uri: forte aeriene, sua, arma
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii