ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
22-12-2015, ora 13:10

Ford se alatura Google, in demersul pentru o masina fara sofer

Articol de Cristian Amariei
Grupul american Google poarta discutii cu constructorul auto american Ford Motor Co pentru a ajuta compania de Internet sa faca progrese cu proiectul sau privind masinile "fara sofer".

Daca se va ajunge la un acord, cel mai probabil acesta ar urma sa fie anuntata in mod oficial cu ocazia salonului Consumer Electronics Show care are loc in prima saptamana a lunii ianuarie la Las Vegas, informeaza publicatia Automotive News citand surse din apropierea discutiilor, transmite Reuters.

Un purtator de cuvant de la Google a declarat pentru Automotive News ca firma nu doreste sa faca comentarii cu privire la speculatii, insa o serie de oficiali ai Google au confirmat ca grupul poarta discutii cu mai multi constructori auto.

La inceputul acestui an, Google a demarat discutiile cu majoritatea marilor constructori auto din lume si a inceput sa puna la punct o echipa de furnizori care sa ii permita sa accelereze proiectul care vizeaza lansarea pe piata, pana in anul 2020, a unor automobile complet autonome. In luna iunie, Google a inceput testele cu un prototip de automobil autonom de conceptie proprie, pe drumurile din jurul sediului sau din Mountain View.

La randul sau, Bloomberg a informat in urma cu cateva zile ca Google vrea sa faca din divizia sa de masini "fara sofer" o afacere separata sub marca Alphabet Inc.

In Romania, Ford a inceput productia la fabrica din Craiova in 2012, odata cu lansarea modelului B-Max, primul produs al acestei fabrici si primul autovehicul romanesc de 5 stele EuroNCAP. Tot in 2012, Ford a demarat la Craiova si productia motorului EcoBoost.

Sursa: ziare.com
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii