ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
12-04-2013, ora 07:05

Folosesti acasa un router wireless? Cum sa te asiguri ca cineva nu iti vede datele

Articol de Cristian Amariei

Tehnologia wireless si multitudinea de dispozitive care necesita conexiuni la Internet au dus la cresterea exponentiala a numarului de retele informatice de locuinta din Romania. Mai mult chiar, majoritatea furnizorilor de servicii Internet din tara ofera echipamente wireless in custodie pe perioada desfasurarii contractului, ceea ce-i face pe utilizatorii obisniuti administratorii propriei retele, indiferent daca folosesc conexiunea pe mai multe dispozitive sau nu.

Majoritatea incidentelor de securitate sunt cauzate de lipsa parolei pentru conectarea la reteaua wireless sau folosirea unor algoritmi de securitate ineficienti, precum WEP.Dar securitatea retelei locale nu se rezuma la protejarea accesului in retea prin intermediul tehnologiei wireless. Un numar semnificativ de atacuri au loc de la distanta prin exploatarea unor vulnerabilitati ale firmware-ului routerelor pentru retele personale sau prin brute-forcing, atrag atentia specialistii Bitdefender.

Iata cateva sfaturi utile pentru a va proteja datele:

Schimbati imediat parola si numele de utilizator cu care se livreaza routerul

Majoritatea routerelor sunt configurate sa functioneze imediat ce acestea sunt scoase din cutie si conectate la reteaua de tensiune. Aceste echipamente vin cu un nume de utilizator si parola implicite pentru fiecare brand in parte, deci oricine stie producatorul routerului poate incerca sa se conecteze la interfata de gestionare de la distanta folosind datele de autentificare implicite oferite direct de producatorul routerului.

Integral pe realitatea.net

Foto: ehow.com

     
Tag-uri: router, wireless, date
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii