A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727685006.7267.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Flacara olimpica purtata de o politista de frontiera din Romania
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
16-05-2012, ora 15:16

Flacara olimpica purtata de o politista de frontiera din Romania

Articol de Madalina Irimia

Autoritatile elene au ales o politista de frontiera din Romania aflata in misiune Frontex in Grecia sa poarte torta cu flacara olimpica de la linia de demarcatie a frontierei Greciei cu Turcia, informeaza, miercuri, Inspectoratul General al Politiei de Frontiera.

Politista de frontiera din Romania, aflata in misiune Frontex in Grecia in cadrul Operatiunii Comune Puncte Focale 2012, a purtat torta cu flacara olimpica de la linia de demarcatie a frontierei Greciei cu Turcia si pana in afara Punctului de Trecere a Frontierei Kipi, in interiorul Greciei.

Pe 14 mai, in preambulul activitatilor pregatitoare pentru deschiderea Jocurilor Olimpice din Londra 2012, autoritatile grecesti, urmand traditia antica a evenimentului, au organizat, in cadrul traseului pe care flacara olimpica il urmeaza pana la locul de desfasurare al competitiilor sportive, trecerea flacarii olimpice prin P.T.F. Kipi, din Grecia in Turcia, ulterior simbolul continuandu-si drumul spre Londra.

Cu acest prilej, autoritatile elene au ales ca purtatoare a tortei cu flacara olimpica o politista de frontiera din Romania, ce se afla in misiune Frontex in Grecia, in cadrul „Operatiunii Comune Puncte Focale 2012”, in P.T.F. Kipi.

Insotita de organizatori si un numeros public, politista de frontiera a purtat torta cu flacara olimpica de la linia de demarcatie a frontierei Greciei cu Turcia si pana in afara P.T.F. Kipi, in interiorul Greciei.

Politista de frontiera este agent principal, lucreaza la Sectorul Politiei de Frontiera Oancea, judetul Galati si este incadrata in Politia de Frontiera Romana din anul 2005.

Inalta Preoteasa Ino Menegaki a aprins flacara olimpica direct de la lumina soarelui, la ora 12.10. Apoi, conform scenariului realizat de coregraful Artemis Ignatiou, lumina sacra i-a fost inmanata primul alergator, campionaul grec la natatie Spyros Gianniotis. Gianniotis a predat stafeta lui Alexander Loukos, pugilist britanic de 19 ani si fiul unor imigranti greci.

Din Atena, flacara olimpica este preluata de o delegatie britanica. Circuitul tortei olimpice in Marea Britanie va incepe la 19 mai, va dura 70 de zile si va strabate 12.875 de kilometri pana sa ajunga la ceremonia de deschidere din 27 iulie, de la Londra.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii