A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719682805.9192.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Fiscul vrea sa aiba acces la datele romanilor care platesc cu cardul, fara notificare, permisiune sau mandat. Precizarile Finantelor
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
29-07-2016, ora 11:24

Fiscul vrea sa aiba acces la datele romanilor care platesc cu cardul, fara notificare, permisiune sau mandat. Precizarile Finantelor

Articol de Cristian Amariei
Fiscul vrea sa primeasca, neconditionat, „toate detaliile disponibile cu privire la identitatea detinatorului cardului” ori de cate ori se efectueaza o plata electronica. Aceasta prevedere figureaza intr-un proiect de hotarare pentru modificarea si completarea normelor metodologice privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, pus in dezbatere publica de Ministerul de Finante, pe 12 iulie. Dupa aparitia informatiilor, Ministerul Finantelor a precizat, intr-un raspuns pentru Hotnews, ca ia in calcul sa renunte la prevederea privind accesul total la datele personale ale posesorilor de card.

Astfel, potrivit modificarilor preconizate in actul normativ, „in cazul platilor electronice, efectuate cu cardul bancar prin intermediul POS-ului, entitatea care gestioneaza certificarea/autorizarea tranzactiei, comunica Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, simultan cu transmiterea tranzactiei catre institutia acceptanta, date despre ID –ul terminalului, ID-ul comerciantului,numarul, valoarea,data, ora, minutul emiterii bonului fiscal, institutia acceptanta, numarul cardului utilizat pentru efectuarea platii, cod autorizare plata, toate detaliile disponibile cu privire la identitatea detinatorului cardului”.

Practic, Fiscul ar avea acces neconditionat la toate detaliile privind tranzactiile electronice din Romania, aici incluzand atat datele operatorului, dar si datele personale ale posesorului de card bancar, fara notificarea, permisiunea utilizatorului sau mandat de la o instanta.

Noile norme metodologice vin in contextul in care operatorii economici sunt obligati sa inlocuiasca vechile case de marcat cu rola cu noi aparate de marcat electronice, dotate cu jurnal electronic.

„Sistemul informatic asigura posibilitatea obtinerii de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala, a datelor inregistrate in jurnalul electronic, fara notificarea sau permisiunea utilizatorului. Functia este activata controlat, prin remodelarea profilului existent pe serverele ANAF, deci fara accesarea aparatului de marcat, si permite obtinerea suplimentara de date fiscale prin raportare la anumite intervale de timp prestabilite, cu o ritmicitate si intr-un format diferite fata de cele standard”, se arata in proiectul de act normativ, publicat pe site-ul Ministerului de Finante.

Citeste mai multe detalii aici
     
Tag-uri: fisc, acces, romani, plata, card
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii