A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719831201.8061.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Firmele cu peste 50 de salariati, obligate sa angajeze persoane cu dizabilitati
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
10-04-2013, ora 12:50

Firmele cu peste 50 de salariati, obligate sa angajeze persoane cu dizabilitati

Articol de Cristian Amariei

Legislatia in vigoare ii obliga pe angajatori cu un numar ridicat de angajati sa ofere un job persoanelor cu handicap. Cabinetul de avocatura Leonte Oana Madalina specializat in dreptul muncii va ofera detalii despre Legea nr. 448/2006 referitoare la protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicata in articolul de mai jos.

Intreprinzatorii care conduc o societate cu mai mult de 50 de salariati incadrati sunt obligati sa angajeze persoane cu handicap. Numarul acestor persoane variaza in functie de numarul total al angajatilor unei firme. Potrivit legislatiei in vigoare, in procesul stabilirii numarului angajatilor se va lua in considerare numarul mediu de salariati dintr-o luna. Prin consecinta, in cazul firmelor cu minim 50 angajati, ponderea angajatilor cu handicap ar trebui sa fie de minim 4%. De asemenea, este important de retinut faptul ca, legea respectiva nu a stabilit un numar maxim de salariati cu handicap angajati la o societate comerciala.

Angajatorii trebuie sa aiba grija la stabilirea numarului de salariati pentru a putea angaja numarul minim obligatoriu de persoane cu handicap. Conform prevederilor legislative, numarul salariatilor difera de numarul posturilor existente din organigrama unei firme. Intreprinzatorii societatilor trebuie sa aiba in vedere toate prevederile din Legea nr.448/2006 referitoare la protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, pentru a evita sanctiunile.

Integral pe realitatea.net

Foto: guardian.co.uk

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii