ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
13-01-2016, ora 11:22

Firea: „Potrivit unui sondaj, as avea prima sansa la Primaria Capitalei.” Ce spune despre procesul cu Traian Basescu

Articol de Cristian Amariei
Vicepresedintele PSD Gabriela Firea a declarat marti seara ca, potrivit unui sondaj de opinie realizat in perioada sarbatorilor de iarna, ea ar avea prima sansa la Primaria Generala a Capitalei "din toti candidatii politici posibili de la toate partidele", un alt nume prezent in cercetarea sociologica fiind cel al lui Traian Basescu, aflat, potrivit social-democratei, "pe un loc important, bun, nu chiar fruntas".

"Cativa colegi din PSD au facut aceasta propunere care ma vizeaza pe mine (n.r.—aceea de a candida la Primaria Capitalei) care, va spun sincer, m-a luat prin surprindere, nu ma asteptam la acest lucru. Eu sunt doar de trei ani si ceva in politica, nu am ambitii atat de mari in sensul sa ard etapele si sa vreau ca intr-un timp foarte scurt sa ajung foarte departe. Ideea acestor colegi s-a conturat in forma unui sondaj de opinie care a fost realizat in perioada sarbatorilor de iarna, acest sondaj a fost citit de domnul presedinte Dragnea ieri, este un sondaj realizat de Marius Pieleanu de la Avangarde. In acest sondaj, stau bine. Daca ne-am lua dupa acest sondaj si nu avem motive sa il contestam, conform acestui sondaj as avea prima sansa la Primaria Generala a Capitalei din toti candidatii politici posibili de la toate partidele, si nume grele", a spus Firea la B1 TV, intrebata daca va candida la Primaria Bucurestiului.

Ea a adaugat ca faptul ca este pe primul loc in acest sondaj nu este suficient pentru a deveni automat candidat pentru ca inca nu s-a decis daca intra in cursa, iar partidul din care face parte trebuie sa faca o analiza in aceasta privinta, scrie Agerpres.

Gabriela Firea a mai spus ca printre numele cuprinse in sondaj se afla si cel al lui Traian Basescu, iar acesta "sta pe un loc important, bun, nu chiar fruntas".

D Gabriela Firea a mai declarat ca a vazut in dorinta fostului presedinte Traian Basescu de a media conflictul cu ea o forma a acestuia "de a recunoaste ca a gresit" si a apreciat ca "a merge pana in panzele albe cu aceasta disputa" nu este un lucru favorabil nimanui.

"Sunt absolut convinsa ca un razboi dus dincolo de limitele normale, mai ales daca exista o intentie de indreptare a acelei greseli, si am vazut in dorinta fostului presedinte de a media conflictul o forma de a recunoaste ca a gresit, cred ca nu este condamnabila. Sunt un om credincios si sunt un om care stie sa treaca peste un moment greu, nu am ajuns la momentul actual la o concluzie, dar ma indrept catre un astfel de deznodamant. Avem timp pana la mijlocul lui februarie, din punct de vedere al actului de justitie, sa conturam o forma de mediere si de stingere a acestui conflict. Nu este vorba despre impacare, este o stingere a conflictului juridic. Eu nu am cum sa fiu prietena cu Traian Basescu, dar as merge pana in panzele albe cu aceasta disputa nu cred ca este favorabila nimanui pana la urma", a spus Firea, la postul B1 TV.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii