A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719829914.0346.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Finantatorii Prima Casa isi vor asuma responsabilitatea daca depasesc plafonul alocat de Ministerul Finantelor
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
19-05-2016, ora 09:52

Finantatorii Prima Casa isi vor asuma responsabilitatea daca depasesc plafonul alocat de Ministerul Finantelor

Articol de Cristian Amariei
Bancile eligibile participante la Programul Prima Casa nu pot prelua solicitari de acordare a unei finantari garantate daca acestea conduc la depasirea plafonului alocat, a declarat ministrul Finantelor, Anca Dragu, iar in cazul nerespectarii prevederii, bancile trebuie sa-si asume responsabilitatea.

Decizia a fost luata, miercuri, in sedinta Executivului, in ideea "responzabilizarii" bancilor participante la program, a explicat Dragu.

"Finantatorii eligibili participanti in cadrul programului nu pot prelua solicitari de acordare a unei finantari garantate daca acestea conduc la depasirea plafonului alocat. in cazul in care prevederea nu se respecta, responsabilitatea cu privire la modalitatea de solutionare a acestor situatii revine in totalitate finantatorului", a anuntat Anca Dragu.

Ea a adaugat ca Ministerul Finantelor a introdus aceste prevederi in Hotararea de Guvern prin care s-a crescut plafonul alocat programului pentru a preintampina situatia in care bancile ar prelua cereri de credit care ar duce la depasirea plafonului alocat.

Referitor la Programul Prima casa, ministrul a anuntat ca din 2009, anul lansarii sale, si pana in prezent au fost acordate peste 170.000 de garantii, reprezentand un volum de garantare de 15 miliarde de lei, aferent la finantari de aproximativ 30 de miliarde de lei.

Plafonul de garantii pentru anul 2016 al Programului Prima casa a fost suplimentat cu 500 de milioane de lei, potrivit unei Hotarari adoptate in sedinta de miercuri a Guvernului, la propunerea Ministerului Finantelor Publice.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
CaseyCeF,  10.03.2017 17:15

wh0cd120780 Buying Viagra

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii