A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1720346107.847.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Filme ce pot fi vizionate de Paste
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
14-04-2012, ora 13:39

Filme ce pot fi vizionate de Paste

Articol de Cristian Amariei

Pentru a petrece timpul liber din preajma Sarbatorilor Pascale, urmarirea unor filme care au fie tema religioasa, fie nu, insa subiectul este legat de aceasta sarbatoare, poate fi o idee excelenta, mai ales daca alegeti sa urmariti filmele alaturi de persoanele dragi. De aceea, in randurile care urmeaza, va vom prezenta care sunt cele mai potrivite filme ce pot fi vizionate de Paste.

1. Avand in vedere ca suntem in Saptamana Mare si fiecare dintre noi incearca sa simta ceea ce Iisus Hristos a patimit inainte de a fi rastignit pe cruce, o foarte buna ecranizare care are in centru evenimentele petrecute in aceasta saptamana este “Patimile lui Hristos” (“The Passion of the Christ”), o drama deosbita, regizata de Mel Gibson. Scenele sunt foarte credibile, mai ales ca actorii vorbesc in limba latina, iar filmul a fost foarte criticat atat de catre tabara crestinismului, cat si de catre cea a iudaismului. Mantuitorul Iisus Hristos este interpretat de catre actorul Jim Cavizel, iar Fecioara Maria este interpretata de catre Maia Morgenstern. Filmul aduce in prim plan evenimentele petrecute in ultimele 12 zile din viata lui Iisus Hristos, iar scenele sunt caracterizate prin violenta excesiva. Filmul poate fi urmarit alaturi de intreaga familie si reprezinta o modalitate excelenta de a va aminti patimile Mantuitorului inainte de a fi rastignit pe cruce pentru iertarea pacatelor omenirii.

2. Un alt film deosebit, o ecranizare mai veche a evenimentelor petrecute in Saptamana Patimilor, este “Iisus din Nazaret”. Filmul, regizat in anul 1977, are o puternica influenta istorica si este considerat unul dintre cele mai bune filme care dezvolta aceasta deosebita tema religioasa. Actorul Robert Powell interpreteaza intr-un mod extraordinar rolulul lui Iisus. Spre deosebire de filmul prezentat anterior, pelicula “Iiisus din Nazaret” prezinta momente importante din viata Mantuitorului si minunile pe care Acesta le-a infaptuit. Este un film deosebit care a primit de-a lungul timpului numai critici pozitive, fiind apreciat atat de catre persoanele mai religioase, cat si de catre cele care cred mai putin in religie.

3. “Ultima ispita a lui Iisus” (“The Last Temptation of Christ”) este o pelicula memorabilia, in regia lui Martin Scorsese. Actiunea filmului este inspirata de romanul cu acelasi nume al lui Nikos Kazantzakis, roman publicat in anul 1953. Romanul interpreteaza viata lui Iisus Hristos dintr-o perspectiva proprie, insa nu o perspectiva a personajului biclic, ci a celui uman. Filmul scoate in evidenta un aspect interesant care nu este prezent in foarte multe pelicule care urmaresc aceeasi tema si anume ce s-ar fi intamplat daca Iisus ar fi cazut prada ispitei. Si romanul si filmul au starnit numeroase controverse, fiind criticate intr-un mod negativ de catre biserica.

4. “The Greatest Story Ever Told” sau “Viata lui Iisus” este un film care reinterpreteaza intreaga viata a lui Iisus Hristos din momentul nasterii, pana in momentul Invierii. Filmul este regizat de catre George Stevens si a fost lansat pentru prima oara in anul 1965 si a primit numeroase critici pozitive si se spune este filmul care a interpretat cel mai bine viata si intamplarile care au brazdat existenta Mantuitorului Iisus Hristos.

5. Un film regizat in anul 1959 dar care inca este considerat unul dintre cele mai des difuzate filme de Paste este “Ben-Hur”. Filmul reprezinta o adaptare dupa romanul lui Lew Wallace “Ben-Hur: o poveste despre Hristos”. Chiar daca imaginea lui Iisus Hristos nu poate lipsi din acest film, personajul principal este un evreu, numele sau fiind Judah Ben-Hur, care nu este de acord cu ocupatia romana din Iudeea. Este un film deosebit care surprinde dintr-o cu totul si cu totul alta perspectiva viata Mantuitorului, un film care a primit numeroase premii si merita vizionat in perioada Pastelui.

6. In afara filmelor care incearca sa cultive pe cat posibil simbolurile religioase si sa le interpreteze atat din punctul de vedere al istoriei, cat si dintr-o perspectiva originala, exista si filme care nu aduc in prim plan religia. Un bun exemplu este filmul “Monthy Python’s Life of Brian”, un film regizat in anul 1979 dar care inca este apreciat. Filmul poate fi considerat mai repede o parodie care urmareste viata unui personaj care poate fi considerat un alter-ego al Mantuitorului. Brian Cohen, se naste in ziua in care si Iisus se naste si creste urmandu-si toate idealurile. Este un film foarte interesant care merita urmarit intr-o astfel de perioada.

7.“Easter Parade” este un film deosebit, regizat in anul 1984 si care apartine genului musical. Actiunea filmului este plasata in anul 1912 si urmareste interesanta viata a unor dansatori, evenimentele importante petrecandu-se in jurul Sarbatorilor Pascale.

Sursa: Dli.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii