A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727675608.4141.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Fiicele lui Dan Voiculescu contesta in instanta sechestrul pus in dosarul ICA
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
14-08-2014, ora 13:34

Fiicele lui Dan Voiculescu contesta in instanta sechestrul pus in dosarul ICA

Articol de Cristian Amariei

Fiicele lui Dan Voiculescu, Corina si Camelia, au depus joi, la Tribunalul Bucuresti, doua contestatii la executare in cazul sechestrului dispus prin decizia definitiva data in dosarul privind privatizarea ICA, in care prejudiciul a fost stabilit la aproximativ 60 de milioane de euro.

Una dintre contestatiile inregistrate la Tribunalul Bucuresti urmeaza sa se judece in 25 august, iar cealalta are termen in 29 august.

Avocata lui Dan Voiculescu, Maria Vasii, declara, miercuri, ca imobilul de pe Soseaua Bucuresti-Ploiesti nr. 25-27, unde este sediul postului de televiziune Antena 3, a fost indisponibilizat de procurorii anticoruptie, in urma deciziei definitive din dosarul ICA. Vasii a spus ca decizia de executare a dispozitiilor din condamnarea din dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA) a fost contestata la Tribunalul Bucuresti.

Avocata lui Dan Voiculescu mai spunea, dupa ce a fost la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) pentru a lua la cunostinta ca a fost pus sub sechestru sediul in care functioneaza postul de televiziune Antena 3, ca a fost luata o singura masura de sechestru si ca nu s-a procedat la indisponibilizarea bunurilor in cazul carora instanta a decis definitiv ca vor fi confiscate. Potrivit avocatei, pana la judecarea contestatiei la executare, un alt demers nu mai poate fi efectuat.

"Una din pozitiile noastre fata de masura sechestrului este aceea ca bunurile trebuiau evaluate si individualizate in teren, respectiv trebuiau luate taxele care greveaza acest imobil si trebuia ca aceste persoane sa fie introduse in procedura, iar aceasta procedura n-a fost urmata. Din punctul nostru de vedere, masura sechestrului despre care discutam astazi este doar o notare in cartea funciara a existentei acestui ordin de indisponibilizare, respectiv a sechestrului, si nu antreneaza alte consecinte juridice", a adaugat Maria Vasii.

Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat definitiv, in 8 august, in dosarul ICA, pe Dan Voiculescu la 10 ani de inchisoare, pe Gheorghe Mencinicopschi, fost director ICA, la opt ani, si pe Sorin Pantis, fost ministru, la sapte ani de inchisoare.

Integral pe mediafax.ro

Foto: puterea.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii