A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719830680.3548.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Fermele familiale cu productii de pana la 48.000 de euro, sprijinite financiar din fonduri europene si din buget
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
31-01-2013, ora 11:27

Fermele familiale cu productii de pana la 48.000 de euro, sprijinite financiar din fonduri europene si din buget

Articol de Cristian Amariei

Fermele familiale care realizeaza o productie agricola de cel mult 48.000 de euro vor putea fi sprijinite financiar din fonduri europene prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) sau din bugetul national, potrivit unor surse din Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Ferma familiala este acea ferma care realizeaza maximum 40 UDE (unitatea de dimensiune economica), respectiv o valoare a productiei agricole de 48.000 de euro, in conditiile in care 1 UDE reprezinta echivalentul a 1.200 de euro.

Potrivit surselor MADR, sprijinul pentru fermele familiale va putea fi acordat prin PNDR sau din bugetul national pentru achizitia de utilaje si constructia de ferme in cadrul masurii 121, pentru proiecte cuprinse intre 5.000 si 50.000 de euro.

Astfel, fermierul care se va inregistra cu ferma familiala si va creste suprafata fermei, de exemplu de la 3 la 20 de hectare, va putea beneficia gratuit de proiect tip, de fonduri pentru achizitia de utilaje, dar si de dobanda subventionata. Chiar daca fermierul nu creste valoarea sprijinului public este permisa demararea proiectelor, beneficiind de doi ani de gratie.

De asemenea, fermierul care va majora numarul de animale detinute in ferma, de exemplu de la 3 la 20 de vaci cu lapte, va beneficia gratuit de un proiect tip, dar si de fonduri pentru achizitia de utilaje si pentru constructia grajdului.

Integral pe agerpres.ro

Foto: mediafax.ro

     
Tag-uri: ferma, familie, bani
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii