A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719816732.7326.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Fenomene meteorologice extreme de Sfantul Ilie
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
20-07-2013, ora 08:07

Fenomene meteorologice extreme de Sfantul Ilie

Articol de Madalina Irimia

Sfantul Ilie este cinstit de crestini, sambata, ca aducator de ploi, dupa ce, prin rugaciunea sa, a salvat de la moarte poporul din Israel, dupa trei ani si jumatate de seceta, dar si ca divinitate populara a Soarelui si a focului, atestata prin numeroase traditii si datini. daca ploua si este furtuna in ziua de Sfantul Ilie

De obicei, in ziua praznicului nu ploua. Dumnezeu nu-i spune Sfantului Ilie cand este ziua lui, pentru ca acesta sa nu trimita pe pamant furtuna si traznete prin care sa-i pedepsesca pe oameni pentru pacatele lor. Daca Sfantul insista sa afle cand este ziua lui, atunci Dumnezeu ii spune ca aceasta a trecut de mult.

Traditia populara spune ca, daca ploua si este furtuna in ziua de Sfantul Ilie, nu trebuie sa deschidem ferestrele sau usile . In acest fel, daca suntem prudenti, dracii fugariti de furia Sfantului nu au pe unde sa patrunda intr-o locuinta care are usile si ferestrele inchise, scrie click.ro.

Daca in ajunul praznicului sau dupa ziua praznuirii ploile sunt insotite de traznete si de fulgere, credinciosii surprinsi pe drum de vremea rea trebuie sa-si faca semnul crucii cat mai des, pana ajung la un adapost. Traditia spune ca, atunci cand Dumnezeu i-a dat biciul Sfantului Ilie, cu care sa-i pedepseasca pe draci, i-a spus sa-i ocroteasca de orice rau pe toti oamenii care-si fac semnul crucii, iar dracii sa nu aiba putere asupra lor.

In traditia populara, la data de 20 iulie este celebrat Sant Ilie, o divinitate Solara si meteorologica, care aduce ploaie, provoca traznete, tunete si incendii. Ca divinitate populara a Soarelui si a focului, care leaga si dezleaga ploile, ziua zeului solar (Sant-Ilie) era considerata ca fiind mijlocul sezonului pastoral.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii