ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
07-01-2015, ora 12:46

Fenomen SPECTACULOS deasupra Romaniei noaptea trecuta. Un METEORIT A EXPLODAT la o distanta mica de Pamant

Articol de Cristian Amariei
Fenomen straniu deasupra Romaniei. Un meteorit a explodat in noaptea de marti spre miercuri deasupra tarii noastre. Mai multe camere de supraveghere au surprins straniul fenomen.

O lumina puternica a fost observata de mai muti romani, in noaptea de 6 spre 7 ianuarie. Momentul a fost suprins si de camerele de supraveghere, iar imaginile sunt uimitoare. Pret de cateva secunde cerul este luminat foarte puternic. Fenomenul a fost similar cu al unei explozii. Specialistii spun ca a fost vorba despre explozia unui meteor care a avut loc deasupra Romaniei.

De asemenea, ei spun ca nu este cazul sa ne ingrijoram, dar ca pentru a putea fi vizibil un astfel de fenomen distanta la care se afla meteorul de suprafata pamantului trebuie sa fie la maximum 120 de kilometri.

"E un fenomen cunoscut. A fost apartitia pe cer a unui meteor numit bolid care a luminat cerul partii de Est, Sud-Est a Romaniei. Martorii si imaginile arata ca lumina a fost extrem de puternica, extrem de stralucitoare, determinata de apartitia pe cer a unui corp de cativa metri. De aceasta data lumina a fost atat de puternica incat s-a putut vedea din casa de cei care locuiesc in Bucuresti. A fost un corp mic, dar atmosfera trebuie protejata. Este posibil sa mai fi ramas vreo bucata din el, dar sa nu cream o isterie sa vina lumea cu bolovani si sa spuna ca asta e un meteorit. Nu e obligatoriu sa fi cazut, dar fiind vorba de corp mai mare, e posibil sa fi cazut sub forma de meteorit. E vorba de un corp ceresc si orice bucata din el prezinta interes. Are o forma in care se vede crusta arsa", a declarat Valentin Grigore, presedinte Societatea Astronomica Romana de Meteori.

Potrivit Romania TV, fenomenul a avut loc la ora 3:05 dimineata.

Foto: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii