A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727661787.8354.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Femeile insarcinate care traiesc intr-un mediu poluat nasc mai des bebelusi cu greutate mica
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
08-02-2013, ora 10:05

Femeile insarcinate care traiesc intr-un mediu poluat nasc mai des bebelusi cu greutate mica

Articol de Madalina Irimia

Oamenii de stiinta au constatat ca, cu cat gradul de poluare este mai mare, cu atat creste numarul bebelusilor nascuti cu greutate mica. Femeile insarcinate care traiesc intr-un mediu plin de gaze de esapament de la masini si de la centralele pe carbune prezinta un risc crescut sa nasca copii mai mici decat normal, arata un amplu studiu international publicat miercuri in revista medicala americana Environmental Health Perspectives si mentionat de Le Point.

Este cea mai ampla cercetare efectuata pana in prezent in privinta legaturii dintre poluarea aerului si dezvoltarea fetusului, precizeaza autorii. Cercetatorii au observat in diferitele locuri din lume in care s-a desfasurat studiul ca, cu cat gradul de poluare a fost mai ridicat, cu atat rata nasterilor de copii cu greutate mica a fost mai mare.

Greutatea mica la nastere - sub 2,5 kg - poate semnala un risc crescut de boli si de mortalitate infantila, precum si probleme de sanatate cronice mai tarziu, in cursul vietii, arata dr Payam Dadvand de la Centrul de cercetari de epidemiologie mentala din Barcelona (Spania), unul din principalii coautori. 'Sunt niveluri de poluare a aerului la care suntem expusi aproape toti. Particulele microscopice se gasesc peste tot in aerul pe care il respiram', spune si dr Tracey Woodroof, profesor de ginecologie si stiinta a reproducerii la Universitatea California din San Francisco.

Ea remarca faptul ca tarile care au reglementari mai stricte in privinta reducerii poluarii produse de masini si centralele pe carbune se bucura de niveluri mai scazute ale poluantilor. 'In Statele Unite, am aratat timp de cateva decenii ca avantajele pentru sanatatea publica create de reducerea poluarii aerului sunt mult mai mari decat costurile', a mai spus dr Woodroof.

Studiul a luat in considerare 3 milioane de nasteri din noua tari si 14 regiuni din America de Nord, Africa de Sud, Europa, Asia si Australia, majoritatea datelor fiind stranse la mijlocul anilor 1990 si la sfarsitul deceniului 2000.

Sursa: AGERPRES

Foto: telegraph.co.uk

     
Tag-uri: femei, sarcina, copii, greutate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii