A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719818607.0941.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Femeile au nevoie sa doarma cu 20 de minute mai mult decat barbatii, confirma un nou studiu
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
13-04-2016, ora 10:30

Femeile au nevoie sa doarma cu 20 de minute mai mult decat barbatii, confirma un nou studiu

Articol de Madalina Irimia
Sarcinile complexe pe care femeile le au de rezolvat la serviciu produc o stare de oboseala mai accentuata care induce o nevoie suplimentara de somn comparativ cu barbatii, sustine o noua cercetare realizata de cercetatori britanic.

O echipa de oameni de stiinta de la Centrul de cercetari asupra somnului de la Universitatea din Loughborough (Marea Britanie), care a desfasurat studiul pe un esantion de 210 barbati si femei, afirma ca nu toti sunt egali in fata oboselii. Femeile au nevoie in medie de 20 de minute de somn in plus in fiecare noapte fata de barbati, a fost concluzia lor. Motivul acestui dezechilibru ar fi creierul feminin, sustin cercetatorii. Femeile ar avea nevoie de mai mult timp de recuperare fiindca au tendinta sa faca mai multe lucruri deodata, sa indeplineasca sarcini multiple, indeosebi la locul de munca.

Jim Horne, principalul autor al studiului, subliniaza insa ca si unii barbati au nevoie sa doarma mai mult decat altii. Este cazul celor care au o activitate complexa si care necesita luari de decizie repetate in cursul zilei. In acest caz, diferentele intre cele doua sexe se estompeaza, relateaza popurquoidocteur.fr.

Un studiu realizat de cercetatori americani de la Universitatea Duke (Durham) in 2013 ajunsese la aceleasi concluzii. In plus, acestia observasera ca femeile care nu dorm destul sufera mai des de depresii si de schimbari de stare psihica. Aceste tulburari nu i-ar afecta si pe barbatii aflati in aceeasi situatie, sublinia atunci dr Michael Breus intervievat de cotidianul The Australian.

Doctorul afirma insa ca femeile pot evita problemele provocate de somnul insuficient recurgand la siesta, care ar trebui sa nu depaseasca 25-90 de minute. In caz contrar, trezirea este mai dificila si nu duce la imbunatatirea starii fizice si psihice, incheie pourquoidocteur.frm citata de Agerpres.
     
Tag-uri: studiu, femei, barbati, somn
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii