ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
24-12-2013, ora 14:34

Femeile au capacitatea de a identifica barbatii infideli dintr-o simpla privire

Articol de Madalina Irimia

Ni se spune ca nu este bine sa judecam o carte dupa coperta dar cu toate acestea un nou studiu indica faptul ca uneori aceste presupuneri sunt corecte. Mai exact, cercetarea sustine ca femeile au capacitatea de a-si da seama daca un barbat nu este fidel, in functie de trasaturile lui faciale.

Aceasta este prima dovada care demonstreaza ca presupunerile femeilor legate de fidelitatea unui barbat pot fi adevarate. „Este de-a dreptul remarcabil ca astfel de impresii pot avea acuratete, avand in vedere ca informatiile de acest gen pot fi foarte inexacte”, au notat autorii in studiul lor.

la studiu au luat parte 34 de barbati si tot atatea femei. Participantii au fost rugati sa analizeze fotografiile a 101 barbati si 88 de femei, spunand cat de feminin sau masculin era personajul si care erau sansele ca acesta sa fie infidel.

Imaginile au fost realizate in 2005 de cercetatorii de la Universitatea din Australia de Vest si includeau portrete ale unor oameni care recunoscusera ca au fost infideli.

Doar pe baza fotografiilor, femeile au reusit sa ii identifice pe barbatii infideli cu o acuratete destul de mare (presupunerile lor au fost gresite doar in procent de 38%). Ele au asociata infidelitatea cu nivelul de masculinitate exprimat de trasaturile faciale si nu cu cat de atragator era acesta.

In schimb, barbatii nu au reusit sa identifice femeile din fotografii care recunoscusera ca isi inselasera partenerii. De fapt, ei au catalogat gresit aceste femei in proportie de 77%.

Mai mult, ei au asociat predispozitia unei femei de a-si insela partenerul, cu feminitatea si frumusetea, ceea ce inseamna ca barbatii percep femeile atragatoare ca fiind infidele.

Sursa: Business Insider

Foto: moulsinc.com

     
Tag-uri: barbat, femeie, fidelitate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii