A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1720482763.0748.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Femeia care a ispasit cea mai mare pedeapsa cu inchisoarea din SUA, eliberata
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
16-08-2012, ora 14:26

Femeia care a ispasit cea mai mare pedeapsa cu inchisoarea din SUA, eliberata

Articol de Madalina Irimia

Dupa 49 de ani petrecuti dupa gratii, Betty Smithey, femeia care a ispasit cea mai mare pedeapsa din penitenciarele din SUA, paseste dincolo de gratiile inchisorii, la 69 de ani, scrie Daily Mail.

La varsta de 20 de ani, in 1963, Smithey a fost condamnata la inchisoare pe viata, pentru uciderea lui Sandy Gerberick, o fetita de 15 luni, a carei babysitter era. De atunci, femeia a stat inchisa in Complexul Penitenciar de Stat Perryville din Goodyear, Arizona.

Putand fi gratiata doar de guvernatorul statului, potrivit legii, Smithey a incercat in mai multe randuri sa obtina eliberarea, pe motive de sanatate, insa nu i-a convins nici unul dintre guvernatorii Fife Symington si Janet Napolitano. In luna iunie, guvernatorul Jan Brewer a decis ca femeia sa fie eliberata din inchisoare si de sub supravegherea autoritatilor.

Rebela in primii ani ai detentiei sale, femeia a incercat de patru ori sa evadeze, din trei inchisori diferite in care a fost incarcerata intre anii 1974 si 1981.

Femeia de 69 de ani spune ca ceea ce a determinat-o sa se schimbe a fost scrisoarea primita in inchisoare, in 1983, de la mama bebelusului pe care il ucisese. “M-a facut sa simt ca nu sunt un monstru. A fost responsabilitatea mea sa incerc sa devin un om mai bun” marturiseste Smithey dupa ce Emma Simmons ii scrisese ca o iarta pentru ca i-a ucis copilul. Andy Silverman, avocatul inculpatei, spune ca “Smithey nu reprezinta absolut nicio amenintare pentru societate. Are aproape 70 de ani acum. A reflectat foarte mult. In 49 de ani in inchisoare, te gandesti mult la lucrurile prin care ai trecut”.

Sursa: gandul.info

Foto: usatoday.com

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii