A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1735959859.7746.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Fara sa ne dam seama, ne introducem arsenic in corp. Iata alimentele si bauturile periculoase!
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
31-05-2014, ora 09:03

Fara sa ne dam seama, ne introducem arsenic in corp. Iata alimentele si bauturile periculoase!

Articol de Madalina Irimia

Dintre cele 120 de alimente analizate de cercetatori, patru pareau sa creasca in mod semnificativ nivelul de arsenic din corpul oamenilor: berea, vinul alb (si, ceva mai putin, vinul rosu), varza de Bruxelles si carnurile inchise la culoare, cum ar fi somonul, tonul si sardinele.

Un nou studiu arata ca vinul alb, berea si varza de Bruxelles pot fi surse majore ale metalului toxic arsenic din dietele oamenilor.

Cercetatorii au analizat dietele a 852 de oameni din New Hampshire si nivelul de arsenic din unghiile de la picioare, care pot arata expunerea pe termen lung la acest metal.

Dintre cele 120 de alimente analizate de cercetatori, patru pareau sa creasca in mod semnificativ nivelul de arsenic din corpul oamenilor: berea, vinul alb (si, ceva mai putin, vinul rosu), varza de Bruxelles si carnurile inchise la culoare, cum ar fi somonul, tonul si sardinele, conform studiului publicat in Nutrition Journal.

Cea mai semnificativa sursa de arsenic din majoritatea dietelor este apa de baut. Noul studiu este prima cercetare ce ia in calcul si nivelul de arsenic din apa potabila din casa participantilor la studiu, pe langa dieta acestora.

Rezultatele sugereaza ca dieta poate fi o sursa importanta de expunere la arsenic pe termen lung, indiferent de nivelul concentratiei de arsenic din apa de baut.

Arsenicul este prezent in mod natural in mediu. Expunerea pe termen lung la arsenic, chiar si la un nivel scazut, este asociata unui risc crescut de cancer la vezica, plamani si cancer de piele, cat si de diabet de tip 2 si afectiuni cardiovasculare. Autoritatile americane limiteaza nivelul arsenicului din apa de baut la 10 micrograme per litru, insa nu exista limite pentru alimente.

In studiu, nivelul de arsenic din apa de baut a participantilor era mult sub limita legala, de 0,30 micrograme pe litru, insa 52 de participanti aveau apa potabila cu un nivel mai mare decat limita legala.

In medie, nivelul de arsenic din unghiile de la picioare ale participantilor era de 0,12 micrograme pe gram. Totusi, nu este clar care este pragul la care nivelul concentratiei din mostrele de unghii de la picioare indica o expunere prea mare la arsenic, subliniaza Kathryn Cottingham, cercetator la Dartmouth College, New Hampshire.

Cercetatorii afirma ca masuratorile din unghiile de la picioare au servit doar ca metoda de a compara nivelul expunerii la arsenic intre mai multi oameni.

Persoanele care relatau ca beau, in medie, 2,5 beri pe zi sau un pahar de vin alb in fiecare zi prezentau un nivel al arsenicului cu 20%-30% mai mare decat persoanele care nu beau.

Studiul nu a fost conceput pentru a identifica de ce consumul mai mare de bere si vin era asociat unui nivel mai mare de arsenic, dar exista cateva scenarii posibile, spune Cottingham.

O posibilitate este ca ingredientele din bere si vin sunt bogate in arsenic. Este de asemenea posibil ca arsenicul sa fie adaugat in timpul procesului de filtrare care da vinului si berea acel aspect stralucitor si limpede, asa cum sugereaza un studiu recent, spune Cottingham.

In cele din urma, alcoolul ar putea fi de vina pentru nivelul mai mare de arsenic, deoarece ar putea reduce abilitatea corpului de a detoxifia arsenicul.

Mecanismele pe care corpul nostru le foloseste pentru a elimina elementele care nu ne fac bine pot fi afectate de consumul de alcool”, afirma Cottingham.

Cercetatorii nu au identificat o legatura intre nivelul de arsenic si consumul de orez, aliment despre care se crede ca este relativ bogat in arsenic. Totusi, la fel ca alte studii, cercetatorii au descoperit ca pe masura ce oamenii mancau mai mult peste cu carne inchisa la culoare, cu atat aveau mai mult arsenic in corp.

Oamenii care consumau peste inchis la culoare o data pe saptamana aveau o concentratie a arsenicului cu 7% mai mare decat persoanele care consumau acest tip de peste mai putin de o data pe luna.

Desi unele alimente sunt bogate in arsenic, oamenii nu trebuie sa le evite total, spune Cottingham. „Probabil cea mai buna metoda de a evita expunerea la arsenic din dieta este sa variati alimentele si sa nu mancati acelasi lucru in fiecare zi”, explica cercetatoarea.

De asemenea, este foarte importat ca sursele de apa potabila sa fie sigure. „Daca cineva bea apa dintr-un put privat, ar trebui sa-l testeze. Apa este ceva ce consumam si folosim in fiecare zi, astfel ca este foarte important sa stim la ce ne expunem”, concluzioneaza Cottingham.

Sursa: descopera.ro

Foto: guardianlv.com

     
Tag-uri: arsenic, bauturi, sanatate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii