ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
08-03-2014, ora 11:20

Familia care nu a invatat sa mearga pe doua picioare. Un caz uluitor descoperit de cercetatori

Articol de Cristian Amariei

O descoperire uimitoare facuta de doi medici din Turcia intr-o zona rurala a tarii a luat intreaga lume prin surprindere. Cinci frati si surori, membri ai unei familii mai mari, mergeau in patru labe si, de fapt, nu mersesera niciodata altfel. Povestea a devenit subiect de documentar, scrie Slate.

Cinci frati si surori, membri ai unei familii cu 19 copii, au mers toata viata lor in patru labe. Descoperirea a fost facuta in 2004, in Turcia rurala, de doi medici. Nimeni nu mai vazuse un om mergand in felul acesta pana atunci.

Fratii puteau sta in doua picioare daca se concentrau cu adevarat, dar echilibrul lor era precar, astfel ca in scurt timp reveneau la pozitia confortabila: in patru labe. Tot ce faceau, faceau in aceasta pozitie si, foarte important, se miscau mai repede si nu oboseau.

Fratii si surorile in cauza aveau cu totii un cerebel, portiunea creierului care controleaza echilibrul, putin dezvoltat. Medicii turci, care au scris un raport detaliat asupra cazului, au explicat insa ca un alt frate, din cei 19, avea la randul lui un cerebel putin dezvoltat, dar mergea in doua picioare.

Integral pe realitatea.net

     
Tag-uri: familie, mers, Turcia
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii