ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
17-11-2016, ora 13:12

Familia Simpsons, subiect de curs in facultatea de filosofie. Homer, Aristotel si Camus in desene

Articol de Cristian Amariei
O universitate din Marea Britanie ofera un curs in "filosofia Simpsons", la care se vor preda ideile filosofice din spatele faimoaselor desene animate, informeaza revista New Musical Express. Cat e Aristotel si cat e Camus in sanul familiei animate care reflecta absurditatea conditiei umane?

Daily Record raporteaza ca Universitatea din Glasgow ofera un nou curs numit "D'oh! Familia Simpson te introduce in filosofie", predat de profesorul universitar John Donaldson.

Cursul costa 30 de lire sterline si o descriere a lectiilor spune: "The Simpsons este una dintre cele mai mari artefacte culturale ale lumii moderne, in parte pentru ca este atat de plin de precepte filosofice." Aristotel, Kant, Marx, Camus, si idei multi alti mari ganditori sunt reprezentati in ceea ce este, fara indoiala cea mai pura si ludica forma filosofica - desenele animate.

Cursul va explora idei inspirate din filozofia familiei The Simpsons, asa cum este prezentata de Matt Groening, ajungand pana la fundamentul absurditatii existentei umane.

Creatorul desenelor, Matt Groening, a fost el insusi student al facultatii de filosofie. Personajul Homer Simpson a fost, in parte, numit dupa Homer poetul grec din antichitate.

Sursa: mediafax.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii