A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727662347.0717.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Falsii revolutionari sunt deconspirati: Un copil de doar 5 ani a fost „luptator” la Revolutie
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
22-11-2016, ora 09:04

Falsii revolutionari sunt deconspirati: Un copil de doar 5 ani a fost „luptator” la Revolutie

Articol de Madalina Irimia
Un copil care avea doar cinci la Revolutie are certificat de revolutionar. Este doar una din neregulile descoperite de Corpul de control al prim-ministrului, care a facut un control in perioada 2012 - 2016 la Secretariatul de Stat pentru revolutionari.

S-au gasit si dosare eronate. De exemplu, la unele nu coincidea codul numeric personal al unora dintre beneficiarii unui certificat de luptator.

Intr-un alt caz, anunta Corpul de control al prim-ministrului, s-a descoperit schimbarea calitatii de luptator ranit in erou-martir in cazul unei persoane decedate dupa 15 ani de la Revolutia din decembrie 1989. Cauzele decesului nu au avut de-a face cu Revolutia.

Iata raportul integral al Corpului de Control

In alte trei dosare exista indicii ca scrisul ar fi fost falsificat.

Raportul arata ca in perioada 2010-2012, au fost acordate peste 777 de milioane de lei pentru urmatoarele categorii de revolutionari: "luptator retinut", "luptator remarcat" si "urmasi". In aceeasi perioada a fost alocata pentru programe de asistenta sociala (orteze, proteze si carucioare, tabere scolare pentru copiii revolutionarilor, materiale sanitare, bilete CFR etc), suma totala de aproape 2 milioane de lei.

Mai mult, in perioada 2013 - 2014, Secretariatul de Stat pentru Revolutionari a distribuit in plus cu peste 15.000 de cartele pentru metrou.

Premierul Dacian Ciolos l-a demis miercuri din functie pe Adrian Sanda, secretarul de stat al Secretariatului de Stat pentru Revolutionari, care a fost ridicat de procurori intr-un dosar ce vizeaza acordarea ilegala de titluri de revolutionari.

Sursa: ziare.com
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii