ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
10-03-2016, ora 16:01

Facebook a blocat contul unei artiste pentru postarea unui desen nud ofensator cu Donald Trump

Articol de Madalina Irimia
O artista stabilita la Los Angeles, care a realizat un tablou al candidatului in cursa republicanilor pentru Casa Alba Donald Trump, in care politicianul este reprezentat cu un penis mic, a primit interdictie in mod repetat din partea Facebook sa posteze imaginea respectiva pe reteaua de socializare, scrie theverge.com, citat de Agerpres.

Illma Gore a postat in 10 februarie imaginea cu tabloul care-l infatiseaza pe Donald Trump pe contul unui grup feminist de pe reteaua Facebook si foarte repede imaginea a fost distribuita pe Twitter, Instagram si Snapchat. Versiunea postata initial de artista pe Facebook avea o bara neagra in dreptul partilor intime ale politicianului, dar se pare ca a fost destul de ofensatoare ca sa aduca in discutie controversata politica a retelelor de socializare in privinta nudurilor sau a imaginilor pornografice.

Potrivit portalului Motherboard, Illma Gore a primit interdictie succesiva timp de trei zile sa reincarce imaginea pe Facebook, artista spunand ca a incercat sa faca acest lucru pentru a critica cenzura.

Illma Gore a declarat pentru Motherboard ca a cerut din nou luni explicatii celor de la Facebook pentru blocarea contului sau si este inca in asteptarea unui raspuns din partea retelei de socializare.

Imaginea respectiva cu Donald Trump nud nu a fost blocata de celelalte retele de socializare, printre care si platforma Instagram, care este detinuta tot de Facebook.

Artista a mai declarat portalului Motherboard ca un membru al staff-ului de campanie al politicianului Donald Trump a avertizat-o ca va fi data in judecata daca nu indeparteaza fotografia cu pricina. In schimb, Illma Gore a incarcat o versiune a imaginii respective pe site-ul sau de internet. Compania Facebook a fost criticata in trecut pentru politica agresiva privind nuditatea pe platforma sa digitala, unii dintre critici mentionand ca cei de la Facebook actioneaza mai repede fata de imaginile nud decat in ceea ce priveste mesajele de ura la adresa refugiatilor, scrie theverge.com.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii