A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719816474.7071.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Facebook Messenger a invatat sa transcrie dupa dictare
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
19-01-2015, ora 11:45

Facebook Messenger a invatat sa transcrie dupa dictare

Articol de Madalina Irimia
Momentan doar sub forma de experiment, Facebook Messenger a inceput sa ofere posibilitatea transcrierii in format text a mesajelor vocale.

Dupa ce Google a inceput sa ofere in anumite tari transcrierea mesajelor pentru serviciului Google Voice, Facebook se pare ca vrea sa introduca ceva similar, dar la nivel global.

Inca din 2013, Facebook Messenger oferea posibilitatea expedierii de scurte mesaje vocale. Desi acestea reprezinta o metoda foarte buna de a comunica daca nu aveti o afinitate pentru tastat, la capatul celalalt al firului situatia se complica in cazul in care destinatarul nu poate sa asculte mesajul din cauza galagiei din imprejurimi. Solutia, dupa cum se poate observa si in captura de mai jos, ar putea consta in transpunerea automata a respectivului mesaj in format text.

Pentru ca procesul de transpunere a cuvintelor vorbite in format text nu este unul foarte facil, implementarea acestei functii va avea intai loc la nivel restrans. David Marcus, directorul Facebook responsabil de Messenger a atras atentia intr-un comunicat oficial ca aceasta functie se afla intr-o perioada de test. Cei care vor avea acces la ea, vor putea citi un mesaj vocal primit recent. Ambii participanti la discutie vor putea citi mesajele vocale, daca nu cumva unul dintre ei va dezactiva optiunea.

In functie de feedbackul primit de la cei cativa utilizatori care se pot bucura acum de transcrierea mesajelor, aceasta functie va fi implementata la scara larga. Momentan nu au fost mentionate limbile straine ce vor fi compatibile cu serviciului, dar banuiesc ca limba romana nu va fi printre prioritati.

Sursa: playtech.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii