A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719817231.3153.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

FMI recomanda sectorului bancar restructurarea bilaterala a creditelor in franci
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
10-02-2015, ora 10:54

FMI recomanda sectorului bancar restructurarea bilaterala a creditelor in franci

Articol de Madalina Irimia
Fondul Monetar International (FMI) recomanda sectorului bancar restructurarea voluntara bilaterala a creditelor in franci elvetieni, cu luarea in considerare a capacitatii de rambursare a imprumutului de catre debitor, se arata in Declaratia de Final pentru Misiunea FMI referitoare la Articolul IV din 2015 remisa Agerpres.

„Presiunile determinate de aprecierea francului elvetian sunt gestionabile pentru sistemul bancar, data fiind ponderea redusa a imprumuturilor in franci elvetieni. Misiunea a incurajat restructurarea voluntara bilaterala, cu luarea in considerare a capacitatii de rambursare a imprumutului de catre debitor”, arata FMI.

Potrivit sursei citate, sectorul bancar continua sa mentina rezerve suficiente de capital, de lichiditate si de provizionare iar calitatea activelor s-a imbunatatit. „Ca urmare a unui plan de actiune cuprinzator al BNR, imprumuturile neperformante au fost reduse in anul 2014 cu aproximativ 8 puncte procentuale din totalul imprumuturilor dar procesul de reparare a bilanturilor bancilor nu este inca finalizat. Bancile au eliminat de asemenea ecartul de provizionare, ajungand cu acoperirea la un nivel prudent”, se arata in declaratie.

Potrivit documentului, testele de stres ale BNR arata ca gradul de solvabilitate al sectorului bancar ar rezista in general la scenarii grave, dar in cateva banci este necesar capital aditional.

In ceea ce priveste reintinerirea intermedierii financiare, misiunea spune ca aceasta continua sa ramana o provocare.

"Reintinerirea intermedierii financiare continua sa ramana o provocare. Procesul de deleveraging din partea bancilor straine (scaderea investitiilor) a incetinit dar conjugat cu alti factori pe parte de oferta a tinut pe loc relansarea cresterii creditului. Pe partea cererii, penuria de imprumuturi bancabile si gradul relativ mare de indatorare al IMM-urilor au contribuit la cresterea negativa a creditului de la mijlocul anului 2013. Asigurarea posibilitatilor de finantare bancara pe termen lung — inclusiv prin adoptarea legii obligatiunilor garantate — , si consolidarea instrumentelor de sprijin existente pentru creditarea IMM-urilor ar favoriza intermedierea, in asociere cu rate ale dobanzilor situate la minime record si cu redresarea permanenta a economiei", se mai arata in declaratie.

Referindu-se la sectorul nebancar, respectiv asigurari si piata de capital, misiunea precizeaza ca acesta se confrunta cu provocari majore.

"Sectorul financiar nebancar si supraveghetorul acestuia se confrunta cu provocari majore. Exista o initiativa de eliminare a barierelor din calea dezvoltarii pietei de capital, legea revizuita a pietei de capital nefiind inca adoptata. Totodata, piata asigurarilor este tulburata de probleme de insolventa si de slabe practici de activitate ce trebuie abordate cu fermitate de autoritatea de supraveghere in domeniu", se mai arata in declaratia de Final pentru Misiunea referitoare la Articolul IV.

Echipe ale Fondului Monetar International (FMI) si Comisiei Europene (CE) au vizitat Bucurestiul in perioada 27 ianuarie — 10 februarie 2015 pentru a continua discutiile privind cea de a treia misiune de revizie in cadrul Acordului Stand-By de tip precaut cu FMI si primei misiuni de revizie in cadrul programului pentru balanta de plati de tip precaut al Romaniei cu Uniunea Europeana.

Misiunile sunt efectuate ca parte a consultarilor periodice (de regula anuale) in baza Articolului IV din Statutul FMI, ian contextul unei solicitari de utilizare a resurselor FMI (imprumut de la FMI), ca parte a discutiilor programelor aflate sub monitorizarea expertilor sau ca parte a altor forme de monitorizare de catre experti a evolutiilor economice.

Sursa: agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
CharlesLof,  06.07.2017 13:47

wh0cd111365 amoxicillin

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii