ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
16-01-2015, ora 08:47

FMI: Perspectivele economice sunt sumbre in pofida pretului scazut al petrolului

Articol de Cristian Amariei
Declinul semnificativ al pretului titeiului si avansul mai solid al economiei SUA nu vor fi suficiente pentru a imbunatati perspectivele de crestere ale economiei mondiale in acest an, a afirmat joi, directorul general al Fondului Monetar International, Christine Lagarde, transmit MarketWatch si Reuters.

Pretul mai scazut al petrolului va ajuta consumul in intreaga lume dar SUA vor fi probabil singura economie importanta unde se va inregistra o crestere a consumului si investitiilor, a explicat seful FMI.

'Stimulentele aparute ca urmare a ieftinirii titeiului sunt bine venite dar daca fundamentele economiile nu sunt solide, aceste evolutii nu vor fi de ajutor', a avertizat Christine Lagarde.

'Vedem ca redresarea economiei mondiale se confrunta in continuare cu dificultati. Prea multe state sufera de pe urma crizei financiare, care a dus la cresterea somajului si a nivelului datoriei. Prea multe companii si gospodarii isi reduc investitiile si consumul deoarece sunt ingrijorate de evolutia slaba a economiei', a declarat directorul general al FMI.

Sursa: agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii