A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727662180.4348.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Expertul care a constatat ca Ponta NU a plagiat a dat acelasi verdict si pentru Kovesi. „E o teza de doctorat valoroasa”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
13-10-2016, ora 11:44

Expertul care a constatat ca Ponta NU a plagiat a dat acelasi verdict si pentru Kovesi. „E o teza de doctorat valoroasa”

Articol de Madalina Irimia
Avocatul Gheorghe Mateut este unul dintre expertii pe care Comisia Nationala de Etica l-a consultat inainte de a da un verdict, in 2012, in cazul suspiciunilor de plagiat din teza de doctorat a Laurei Codruta Kovesi. „Am citit teza, am analizat-o cu creionul in mana si opinia mea este ca nu a plagiat”, a spus avocatul. Mateut a fost unul dintre expertii care a analizat, in aceeasi perioada, doctoratul lui Victor Ponta, concluzionand ca fostul premier nu a plagiat.

„Am formulat o opinie pe baza materialulului aflat la dispozitie. E o teza valoroasa, departe de a fi suspectata de plagiat. Doamna Kovesi e un om foarte bine pregatit profesional. (...) Acest raport este un punct de vedere tehnic, de calitate, exprimat de u profesor universitar”, a declarat Mateut, la Realitatea Tv.

Avocatul ca acuzatiile deputatului Sebastian Ghita, sustinute de fostul presedinte Traian Basescu, vizeaza denigrarea sefei DNA. „E o actiune concertata in acest sens”, a comentat el.

Gheorghe Mateut a negat afirmatiile lui Ghita privind faptul ca raportul tehnic de neplagiat in cazul doctoratului lui Kovesi a fost falsificat. Avocatul a precizat ca l-a cunoscut pe Ghita ulterior acelui moment, in contextul unui proces.

Deputatul Sebastian Ghita a depus, la finalul lunii septembrie, la Parchetul General, un autodenunt in care sustine ca, impreuna cu mai multi demnitari ai statului roman, a participat la falsificarea raportului tehnic de expertiza a tezei de doctorat a procurorului-sef DNA, Laura Codruta Kovesi.

"M-am decis sa vin la Parchetul General si sa fac un lucru care ma apasa si cred ca este motivul pentru care nmi s-au intamplat toate astea in ultimii doi ani. Am venit sa aduc un autodenunt, care vizeaza felul in care eu si mai multi demnitari ai statului roman au participat la masluirea raportului tehnic de expertiza a tezei de doctorat a Laurei Codruta Kovesi", a declarat deputatul Sebastian Ghita

In replica, sefa DNA sustine ca nu si-a plagiat teza de doctorat, calificand acuzatiile drept „afirmatii defaimatoare, fara precedent in acest an” al persoanelor cercetate de procurorii anticoruptie.

Imediat dupa declaratiile lui Sebastian Ghita, Traian Basescu a iesit public, in interventii la posturile de stiri, sa confirme spusele deputatului.

„Autodenuntul lui Ghita va confirma informatiile pe care eu le aveam. Astazi Ghita mi-a dat speranta ca pot vorbi credibil”, a spus Basescu.

Mai mult, fostul presedinte a acuzat-o pe sefa DNA ca „si-a permis sa ridice telefonul de convorbiri operative si sa sune la un demnitar roman si sa-l ameninte ca daca se reia cercetarea pe teza ei de doctorat vor fi arestari”.

La randul sau, presedintele Klaus Iohannis a calificat autodenuntul lui Ghita ca fiind „ciudat”.

Sursa: gandul.info
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii