ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
24-06-2016, ora 09:12

Expertii au decis: Ora la care mananci este mai importanta de ceea ce mananci!

Articol de Madalina Irimia
Persoanele care sar peste mese, mananca pe fuga sau la ore tarzii sunt mai putin sanatoase decat cele care un program regulat de mese, potrivit unui nou studiu.

Autorii studiului au analizat efectele nutritive ale obiceiurilor alimentare si sustin ca respectarea unui program al meselor este cruciala pentru sanatatea noastra.

Mancatul dezordonat dauneaza intotdeauna organismului. Daca vrei sa fii mereu plin de vitalitate trebuie sa mananci sanatos si echilibrat. O echipa de cercetatori de la King’s College London si Universitatea São Paulo noteaza intr-o lucrare publicata in British Journal of Nutrition ca sunt necesare mai multe studii pentru a stabili cu exactitate efectele meselor neregulate. Se pare ca un program haotic al meselor pot creste riscul de dezvolta diabet de tip 2, hipertensiune si chiar obezitate.

Daca nu mananci la ore fixe, organismul tau nu stie cand va primi hrana si de la prima masa se vede nevoit sa isi pastreze nutrienti pentru mai tarziu, ceea ce inseamna ca te vei alege cu cateva depozite de grasime, respectiv cateva kilograme in plus. Cel mai rau, insa, este sa mananci la ore foarte tarzii sau chiar sa te trezesti noaptea pentru mancare. Persoanele care lucreaza noaptea si sunt nevoite sa manance la ore tarzii, au cel mai adesea probleme de greutate, pentru ca procesul de digestie este in repaus noaptea, iar activitatea cardiaca scade semnificativ. De aceea, aceste persoane au un risc de doua ori mai mare de a ajunge la obezitate decat cele care mananca echilibrat si la aproximativ aceleasi ore din zi.

Doctorul Gerda Pot, expert in nutritie la King’s College London si co –autor al studiului explica: Se pare ca exista mai mult adevar decat credeam in faimoasa zicala «Mananca la micul dejun ca un rege, la pranz ca un print si seara ca un cersetor». Cu toate acestea, sunt necesare investigatii ulterioare. Desi intelegem mai bine ce anume ar trebui sa mancam, ramane intrebarea care dintre mese ar trebui sa ne ofere cel mai mare aport de energie. Desi dovezile sugereaza ca un aport mai mare de calorii este asociat cu obezitatea, inca nu intelegem daca aportul energetic alimentar ar trebui distribuit egal pe parcursul zilei sau daca micul dejun ar trebui sa ofere cea mai mare parte a energiei.

Sursa: csid.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii