A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727675100.7966.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Expert FBI: Activitatile teroriste s-au amplificat, foarte putini isi dau seama
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
16-06-2015, ora 09:10

Expert FBI: Activitatile teroriste s-au amplificat, foarte putini isi dau seama

Articol de Cristian Amariei
David Rodski, expert FBI, a declarat ca fenomenul terorismului s-a amplificat si putini oameni isi dau seama. In plus, acesta compara Romania cu statul american Maryland, folosit constant de teroristi pentru ca este situat intre New York si Washington DC.

"Suntem bine pregatiti si ne perfectionam continuu. Cu toate acestea, suntem in continuare cu mult in urma. Asa cum si infractorii isi perfectioneaza tehnicile, si noi ne perfectionam. Intr-adevar, activitatile teroriste s-au amplificat. Cea mai mare temere a mea este ca foarte putini oameni isi dau seama de acest lucru. (...) Raspunsul scurt este: suntem mai bine pregatiti, dar suntem in continuare cu mult in urma", a declarat David Rodski intr-un interviu acordat Agerpres.

Expertul FBI afirma ca "exista mai multe tipuri de terorism".

"SUA au identificat 59 de grupuri pe care le considera teroriste, fiecare cu o motivatie diferita. Unele grupuri sunt separatiste, isi doresc independenta, altele au motivatii religioase. Fiind atat de multe grupuri teroriste, e foarte dificil sa le combati. (...) Acum atacurile sunt comise de o singura persoana folosind pantofii, lenjeria de corp. Uneori se folosesc chiar cartuse de cerneala pe care le trimit cu avionul. Asa cum sugerati in intrebare, teroristii planuiesc atacuri limitate, pentru ca au acelasi efect: trezesc atentia, inspira alti atacatori si ii terorizeaza pe oameni fara costuri prea mari", a mai declarat acesta.

In plus, David Rodski a comparat Romania cu statul american Maryland, datorita pozitiilor geografice speciale.

"Traiesc si lucrez in Maryland, un stat american folosit constant in toate atacurile teroriste. In toate planurile teroriste exista intotdeauna o legatura cu Maryland. In ziua in care Abdulmatallab a fost arestat in avion, avand asupra lui o bomba plasata in lenjeria de corp, in ziua de Craciun, tatal lui pastra legatura prin telefon cu persoane din Maryland. Sefii politiei ma intreaba constant de ce este folosit statul Maryland. Eu spun ca este vorba de pozitia geografica - Maryland este situat intre New York si Washington DC.

Toti cei care deturneaza avioane au venit prin Maryland sau au stat in Maryland din cauza pozitiei noastre geografice. Din cauza pozitiei geografice, Romania este intr-o situatie foarte similara, desi nu la fel de mult ca Turcia. Imi place sa cred ca acest lucru este o oportunitate pentru noi, reprezentantii institutiilor de aplicare a legii, o ocazie de a-i opri pe cei care vor sa faca lucruri rele", a mai declarat acesta.

Intrebat daca Romania este in siguranta, expertul a raspuns: "Eu cred ca sunteti".

"La 11 septembrie 2001, atentatorii au aruncat in aer diverse tinte. Obiectivele lor erau Washington DC si New York, insa au folosit Maryland. In calitate de agent FBI, vad acest lucru ca pe o oportunitate de a interveni. Sper acelasi lucru pentru Romania", a punctat David Rodski.

Sursa: ziare.com

     
Tag-uri: terorism, expert, fbi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii