A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1736143904.2458.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Experiment inedit al oamenior de stiinta: un soricel a baut sampanie de 3 ori pe saptamana. Ce s-a intamplat dupa 6 saptamani
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
11-11-2015, ora 11:53

Experiment inedit al oamenior de stiinta: un soricel a baut sampanie de 3 ori pe saptamana. Ce s-a intamplat dupa 6 saptamani

Articol de Cristian Amariei
Un nou studiu a demonstrat ca acizii fenolici, care se afla si in sampanie, pot avea efecte benefice, impiedicand degenerarea sistemului nervos ca urmare a imbatranirii.

Studiul, efectuat de Universitatea Reading, din Berkshire (Marea Britanie), pe parcursul a 6 saptamani, a fost realizat pe soareci carora le-a fost dat cate un supliment de sampanie, de trei ori pe saptamana. In acelasi timp, unui alt grup de soareci (numit de cercetatori grup de control) le-a fost dat doar un supliment de alcool, altceva decat sampanie .

Rozatoarele ce au consumat suplimentul de sampanie au prezentat imbunatatiri ale memoriei spatiale in comparatie cu soarecii din grupul de control. Efectul benign se datoreaza prezentei acizilor fenolici, o clasa de antioxidanti care a fost cercetata pentru capacitatea ei de a proteja organismele impotriva bolilor ce au drept efect imbatranirea.

"Consumul de sampanie poate preveni Alzheimerul", este concluzia autorilor studiului.

Nu trebuie sa ne imaginam ca sampania este, insa, "elixirul" mintii sanatoase. Acizii fenolici se gasesc in cantitati semnificative si in cafea, ceai, struguri, afine, kiwi, prune, cirese, citrice, vin rosu, porumb, grau, si multe alte alimente. O cantitate semnificativa de acid fenolic este de asemenea prezent in urina umana.

Investigatia a descoperit ca acizii fenolici afecteaza in mod direct hipocampusul, partea creierului responsabila de formarea amintirilor noi. Desi rezultatul este unul important, aceleasi substante nu pot avea acelasi efect si asupra oamenilor.

"In viitorul apropiat, vom fi in cautarea unor astfel de rezultate si in raport cu omul. Acest lucru a fost realizat cu succes cu ajutorul alimentelor bogate in polifenoli, cum ar fi afinele si cacao, noi consideram ca aceste produse vor avea rezultatele similare si pentru om, inclusiv consumul moderat de sampanie", a declarat David Vauzour, unul dintre autorii studiului.

Sursa: descopera.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii