ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
27-01-2014, ora 11:29

Exfolierea tenului. Cat e de importanta si la ce te ajuta

Articol de Madalina Irimia

Exfolierea tenului este un ritual de infrumusetare pe care toate femeile, indiferent de varsta si tipul de ten, ar trebui sa-l foloseasca. Cu ajutorul unui gomaj reusim sa indepartam celulele moarte si impuritatile care ne acopera tenul.

Exfolierea iti reda stralucirea si frumusetea tenului si este singura care iti curata in profunzime tenul. Prin exfoliere, elimini celulele moarte, care blocheaza porii si duc la formarea acneei si a punctelor negre. Mai mult, exfolierea ajuta la stimularea circulatiei, astfel tenul tau va arata mai tanar si mai proaspat.

Insa, chiar daca aplicarea unui gomaj aduce numai beneficii pielii este important sa stim cum sa-l folosim in functie de tipul nostru de ten, dar si ce tip de exfoliere ni se potriveste.

Tenul gras

Tenul gras este cel care are cel mai mult nevoie de exfoliere (dar nu mai mult de o sedinta pe saptamana). Din cauza excesului de sebum, porii tenului gras se incarca mult mai repede si astfel iau nastere punctele negre si acneea. Este de evitat exfolierea agresiva, mai ales daca ai un ten acneeic foarte iritat. Risti sa-ti iriti pielea si mai tare. Daca vrei sa cumperi un exfoliant in comert, cel mai bine este sa folosesti unul care contine BHA (beta hydroxyl acidul). Acesta este cunoscut pentru abilitatile sale de a exfolia pielea si de a reduce inflamatiile. BHA este un acid solubil in lipide, ceea ce inseamna ca are puterea de a patrunde prin sebum, ajungand astfel in profunzimea porilor. Astfel, el exfoliaza celulele moarte acumulate in exces.

Integral pe eva.ro

     
Tag-uri: exfoliere, ten, frumusete
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii