ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
18-06-2015, ora 11:28

Exercitiile militare ale NATO in Polonia - o atentionare la adresa lui Putin

Articol de Madalina Irimia
Exercitiile militare de anvergura ale NATO, Baltops-2015, care au loc zilele acestea in Polonia, au legatura cu situatia din Ucraina si constituie o atentionare la adresa presedintelui rus Vladimir Putin, a declarat miercuri seful diplomatiei olandeze Bert Kunders, informeaza agentia de presa Unian, care citeaza Televiziunea publica a Olandei, NOS.

'In Europa de Est exista state membre ale NATO care se simt amenintate de ceea ce se intampla in estul Ucrainei. Aceste exercitii sunt, totodata, o atentionare la adresa lui Putin', a spus Kunders.

Ministrul de externe al Olandei considera necesar ca statele membre in NATO sa-si arate unitatea. 'Aceasta nu este o abordare agresiva. Aceasta este o imbinare intre presiune si dialog, nu naivitate in relatia cu Putin', a subliniat el.

Kunders a declarat ca Olanda este extrem de ingrijorata de declaratiile privind intarirea arsenalului militar nuclear al Rusiei si din acest motiv ia parte activa la exercitiile militare din Polonia.

Vladimir Putin a anuntat anterior ca, in 2015, in dotarea armatei ruse vor intra peste 40 de rachete balistice intercontinentale, capabile sa treaca de sistemele de aparare antiracheta. La NATO, aceasta declaratie a fost interpretata ca un 'zanganit nuclear de arme', subliniindu-se, totodata, ca Alianta nu se va lasa intimidata.

Sursa: agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii