A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664493.4873.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Evitati restaurantul daca tineti dieta. Cum se prepara, in realitate, banala supa de rosii
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
14-08-2014, ora 09:45

Evitati restaurantul daca tineti dieta. Cum se prepara, in realitate, banala supa de rosii

Articol de Madalina Irimia

Tineti dieta? Atunci o perioada de timp evitati restaurantele. Spre exemplu, o felie de carne preparata in cele mai multe restaurante inseamna de fapt un pane.

Luati masa frecvent la restaurant? Atunci poate trebuie sa stiti ce ascund multe retete delicioase. Spre exemplu, supa de rosii se fierbe cu un os de vita, plin de colesterol. Iar carnea la gratar este, de fapt, carne prajita.

Gratar cu salata! Nu-i asa ca asta comandati la restaurant daca sunteti la dieta? Haideti sa facem putina chimie. In cele mai multe restaurante, felia de carne este stropita abundent cu ulei vegetal, pentru un aspect comercial.

Uneri insa, carnea la gratar este de fapt pane, chiar daca nu pare. Aceasta deoarece feliile de carne pot beneficia si de o cuvertura de amidon alimentar. Este vorba despre un praf alb, greu de remarcat pe aliment, si bogat in glucide.

In plus, se produce asa-numita reactie Maillard, extrem de toxica pentru ficat. Dar daca vreti o portie de cartofi? Va amagiti ca cei taranesti sunt mai sanatosi decat cei prajiti.

Din pacate, nici supelele sau ciorbele nu sunt preparate nutritive in cele mai multe restaurante. Sa luam exemplul unei supe de rosii. Contine doar legume, cred cei mai multi. Legumele sunt fierte insa alaturi de oase de vita.

Gustul delicios apare datorita proteinei colagenice de pe oase. Este vorba despre un reziduu alimentar, care nu hraneste!

Iar ca totul sa fie o explozie de gusturi, cele mai mult restaurante adauga preparatelor glutamat monosodic sau E 621. Se gaseste intr-o banala salata de ciuperci, intr-o mancare gatita, intr-o supa sau in deserturi. Glutamatul este un neurotransmitator. Pacaleste creierul si va face sa credeti ca mancarea are gust excelent. Face parte din categoria excito-toxinelor, adica substante chimice care stimuleaza celulele nervoase si, in timp, le consuma.

Sursa: stirileprotv.ro

Foto: bucatar.net

     
Tag-uri: dieta, restaurant, mancare
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii