A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727674734.8976.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Evita aceste alimente: contin plastic, pesticide si chimicale care ar putea cauza cancer
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
12-05-2016, ora 09:14

Evita aceste alimente: contin plastic, pesticide si chimicale care ar putea cauza cancer

Articol de Cristian Amariei
China este recunoscuta ca principalul producator de produse ieftine si de proasta calitate, dar si pentru scandalurile privind alimente exportate in afara granitelor. Sistemul de control al calitatii din China nu este la fel de strict in comparatie cu standardele stricte din Uniunea Europeana sau cele din Statele Unite ale Americii.

Natural News.com atrage atentie ca anumite companii din China produc in masa orez din plastic care poate duce la nenumarate probleme digestive si poate fi extrem de periculos daca este consumat zilnic.

Exista cateva alimente si produse pe care ar trebui sa le eviti cu orice pret din cauza riscurilor de imbolnavire la care te poti expune.

Pestele Tilapia

Pestele tilapia este una dintre cele mai toxice si daunatoare specii de peste pe care le poti consuma. Acesta este cel mai frecvent intalnit in China (aproape 80% din cantitatea de tilapia comercializata in lume provine din aceasta tara) si poate fi crescut si in bazine de apa reziduala. Crescatorii folosesc antibiotice puternice si hormoni de crestere pentru a tine in viata pestele crescut in conditii de poluare si contaminare. In comparatie cu restul pestilor, tilapia contine o cantitate redusa de acizi grasi esentiali Omega 3 (numai 135 mg versus 2000 mg in cazul somonului). Un studiu realizat de Wake Forest University sustine ca acest tip de peste este chiar mai nesanatos si mai periculos pentru sanatate decat baconul.

Codul

Un alt tip de peste foarte popular, codul, ridica semne de intrebare. Aproape jumatate din codul de pe piata Statelor Unite vine din China. Din nou, nivelul ridicat de poluare al apelor si modul in care este crescut reprezinta elementele cele mai problematice. La aceasta se adauga faptul ca in China nu exista restrictii foarte clare in privinta exporturilor de alimente.

Sucul de mere

Aproape jumatate din sucul de mere vandut in America provine din China, iar pretul foarte mic este un factor determinant. Asa ca daca ai cumparat un suc de mere foarte ieftin, s-ar putea sa fie din China. Fermierii chinezi folosesc pesticide, iar reziduurile care raman pe fructe au fost de multe ori semnalate de autoritati. China este cel mai mare producator de pesticide al lumii si au existat cazuri in care fermierii chinezi au fost acuzati de faptul ca au folosit tipuri de erbicide interzise chiar si de autoritatile chineze. Sucul de mere importat din China poate contine cantitati scazute de arsenic anorganic, o substanta potential cancerigena (care se gaseste si in pesticide).

Ciupercile la conserva

Mai mult de o treime dintre ciupercile la conserva sunt din China (34%). Asemeni merelor, este dificil sa ai incredere in modul in care sunt cultivate de fermierii chinezi. Pentru a te asigura ca nu te expui la pesticide si poluanti cu risc cancerigen, cumpara ciuperci organice de la producatorii locali.

Usturoiul

Un procent alarmant de 31% din usturoiul comercializat in hypermarketuri provinde din China. Problema cu acest produs este ca de multe ori poate avea o eticheta de produs organic, cu provenienta din China. Printre pesticidele care au fost identificate in usturoiul importat din China se afla si bromura de metil. Chiar si expunerea pe termen scurt la bromura de metil poate cauza disconfort, inclusiv dureri de cap, dureri oculare, dureri stomacale si amorteli ale picioarelor.

Puiul

Un alt aliment importat la scara larga din China este puiul. Expertii in produse alimentare atrag atentia asupra faptului ca aceasta tara are cea mai mare rata de gripa aviara. Ca si in cazul celor doua tipuri de peste (tilapia si cod), modul in care sunt hraniti puii este chestionabil si nesigur. Daca luam in calcul si faptul ca problema produselor de export periculoase a fost tot mai des prezentata in mass – media (de la melamina din produsele lactate, la mierea de albine toxica) este mai sigur sa optezi pentru carnea de pui organica, de la producatori locali.

Orez cu plastic

Un lucru greu de imaginat, mai ales daca tinem cont de faptul ca orezul este un aliment de baza (si chiar simbol) in Asia. Cu toate acestea, cantitati impresionante de orez cu plastic au fost confiscate de autoritatile din China. Analizele de laborator au aratat ca acest orez artificial contine platstic, fiind o mixtura de cartofi si rasini sintetice artificiale. Scopul? Mai multe venituri cu minime costuri de productie. Producatori alimentari au incercat sa imite un tip foarte popular de orez cunoscut sub numele de Wuchang, un orez care ramane tare si dupa ce este fiert. Ce este mai grav, pe langa inselatorie, este faptul ca un consum zilnic al acestui tip de orez poate duce chiar la aparitia cancerului.

Piper negru (pamant!)

Un vanzator dintr-o piata locala din provincia Guangdong a fost prins de autoritati in timp ce vindea pamant in pachetele cu piper negru si faina in cele cu piper alb. Aceasta este o problema intalnita la nivel local, dar vine sa confirme practicile din China. Din pacate, nu exista nicio institutie care sa verifice si sa ateste produsele din China ca ”organice”.

Sarea industriala

Asemeni cazului de mai sus si aceasta este o problema locala. Se pare ca de cativa ani de zile sarea industriala este folosita de familiile din China pe post de sare de masa. De fapt, orice tip de sare din China ar putea contine un mix de ingrediente industriale, care ar putea cauza probleme cu tensiuneahipotiroidism, boli de inima, precum si probleme ale aparatului reproducator.

Daca va intrebati cat de periculoase sunt aceste produse alimentare pentru sanatatea dumneavoasta, verificati rapoartele asupra poluarii mediului in China.

Cel putin un sfert din lacurile si raurile din China nu pot fi folosite pentru furnizarea de apa potabila populatiei, iar 73% din bazinele hidrografice ce asigura alimentarea cu apa a 30 dintre cele mai mari orase chineze au un nivel de poluare mediu spre. Utilizarea terenurilor si degradarea acestora din cauza ingrasamintelor si pesticidelor si deseurile de la fermele de animale sunt responsabile pentru aproximativ jumatate din poluarea celor 135 de locuri cu ape de suprafata care au fost testate, potrivit cercetarii realizate de organizatia americana de protectie a mediului The Nature Conservancy. Incidentele de contaminare a apei au crescut in ultimii ani, cu peste 1.700 de cazuri raportate anual si cel putin 140 de milioane de oameni afectati, relateaza China Daily.

Cu acest nivel impresionant de poluare, este aproape imposibil sa ai siguranta ca alimentele care provind din aceasta tara sunt sigure.

Sursa: csid.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii