A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719819546.8922.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Europa poate rasufla usurata: Rusia si Ucraina au cazut la pace in ce priveste livrarile de gaze
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
26-09-2015, ora 10:48

Europa poate rasufla usurata: Rusia si Ucraina au cazut la pace in ce priveste livrarile de gaze

Articol de Madalina Irimia
Dupa interventia UE in negocieri, Ucraina a ajuns la un acord cu Rusia care o asigura ca va primi gaze naturale in sezonul de iarna si evita riscul de intreruperi in tranzitul catre Uniunea Europeana.

Acordul confera Ucrainei o reducere de pret stabilita trimestrial, cu un tarif final apropiat de cel platit Moscovei de vecina Polonia, a declarat ministrul rus al Energiei, Alexander Novak, citat de Bloomberg.

"Reusita majora: protocol asupra gazelor parafat" de Rusia, Ucraina si Uniunea Europeana, a scris pe contul sau de Twitter Maros Sefcovic, responsabil pentru Uniunea energetica, care a prezidat o reuniune trilaterala la Bruxelles.

Acordul, initiat vineri seara, trebuie insa sa fie aprobat oficial de catre guvernele din Kiev si Moscova.

"Odata implementat, pachetul de iarna va pune bazele pentru livrari de gaze fara probleme din Rusia in Ucraina si, prin urmare, de asemenea, prin Ucraina catre Uniunea Europeana", a spus presei Sefcovic. "Acesta este un pas crucial spre a se asigura ca Ucraina are aprovizionarea cu gaze suficiente in timpul iernii care vine."

Ucraina si-a suspendat pe 1 iulie achizitiile de gaze naturale rusesti, in urma unui esec in negocierile cu Moscova vizand mentinerea aprovizionarii.

Compania ucraineana de stat Naftogaz a continuat insa sa asigure transportul gazelor naturale rusesti catre alti clienti europeni ai Moscovei.

Moscova a crescut pretul extrem de mult dupa indepartarea de la putere, in februarie 2014, a fostului presedinte ucrainean Viktor Ianukovici, sustinut de catre Kremlin.

Sursa: ziare.com
     
Tag-uri: ucraina, rusia, gaze
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii