A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719831009.8569.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Europa intra intr-o noua era in 2016, a alertelor antiteroriste. Avertismentul expertilor: „Va deveni o stare de normalitate”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
02-01-2016, ora 09:39

Europa intra intr-o noua era in 2016, a alertelor antiteroriste. Avertismentul expertilor: „Va deveni o stare de normalitate”

Articol de Cristian Amariei
2016 va sta sub semnul alertelor antiteroriste in Europa, care vor crea o "noua stare de normalitate", iar teama unor noi atentate va duce la sporirea masurilor de securitate, cred analistii.

Expertii in problema terorismului avertizeaza ca starea de alerta antiterorista in Europa va deveni "o situatie normala" in 2016, cand este de asteptat ca mai multe evenimente sa fie anulate, obiective turistice inchise sau centre aglomerate evacuate de teama unor atacuri.

Dupa atentatele din Paris, analistii cred ca serviciile de securitate europene au inteles ca Statul Islamic are la dispozitie resurse pentru a lovi tinte din Europa prin atacuri planuite si executate in mod riguros.

Chiar de Anul Nou, alerta antiterorista a fost ridicata in Munchen, iar doua gari au fost inchise de teama unor atentate, in timp ce evenimentele de Revelion din mai multe tari au fost fie anulate, fie reduse.

"In ultimii 15 ani, au existat mai multe organizatii teroriste care au planuit atacuri in zone aglomerate, asa ca nu e ceva nou ce se intampla acum. Doar ca de aceasta data, Statul Islamic a aratat ca este in stare sa puna in aplicare atentate ingrozitoare si in afara arenei sale obisnuite din Orientul Mijlociu", a declarat Margaret Gilmore, expert in securitate la Royal United Service Institute.

"Europa intra intr-o noua era", este de parere si Rik Coolsaet, un expert in terorism al Univeristatii Ghent, din Belgia. "Statul Islamic a devenit o fantezie pentru tot felul de oameni, de la cei care cauta senzatii tari, pana la cei instabili psihic. Vom cunoaste o noua stare de normalitate in urmatoarele luni. Vor fi mai multe raiduri, mai multe evenimente anulate, arestari, iar tarile din Europa vor intelege adevarata dimensiune a acestei organizatii teroriste", a mai adaugat acesta.

El a mai subliniat si faptul ca aceasta sporire a securitatii, precum si pericolul unor atacuri va declansa un val de ura impotriva celor peste 1 milion de refugiati care au ajuns in Europa in 2016: "Ma ingrijoreaza ca se va declansa o isterie. Nu trebuie sa confundam aceste doua probleme separate si trebuie sa fim atenti la politicienii care incearca sa castige capital de imagine pe seama acestor probleme, in detrimentul societatii in care traim".

Sursa: stirileprotv.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii