ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
18-08-2016, ora 13:00

Eurobarometru: ce cred romanii despre propria economie

Articol de Cristian Amariei
Conform Eurobarometrului de primavara 2016, romanii au o perspectiva mult mai pesimista asupra propriei economii decat europenii: astfel, 78% dintre romani cred ca economia romaneasca merge rau, aceeasi parere fiind impartasita de doar 57% dintre europeni.

39% dintre europeni si 20% dintre romani cred ca economia merge bine, restul procentelor evitand sa se pronunte. Oarecum in contrast cu opiniile asupra economiei, 56% din romani apreciaza ca starea financiara a familiei lor este buna (la fel spun si 68% dintre europeni), iar 41% (58% dintre europeni) cred ca situatia slujbei lor este buna. O treime dintre romani si un sfert dintre europeni cred ca vor avea probleme la locul de munca.

In general, intre 40 si 46% dintre cetateni, fie ei romani sau europeni, cred ca actuala stare a economiei se va mentine in urmatorul an de zile; la fel si in cazul somajului si al slujbelor proprii.

Pe plan intern, romanii cred ca mai probleme sunt in sanatate si securitate sociala (37%), cu locurile de munca (25%), cu evolutia preturilor si costul vietii (24%), dar si cu situatia economica in general (23%). Oamenii nu sunt foarte speriati de fenomenul emigratiei (6%), terorism (3%), datoria guvernamentala (5%) sau impozitarea (10%). Pe plan european, romanii vad emigratia si terorismul drept cele mai mari probleme, in timp ce economia si aspectele sale nu-i ingrijoreaza pe mai mult de 10% dintre romani.

Aproape jumatate dintre europeni (47%) cred ca impactul crizei economice asupra locurilor de munca inca nu a atins maximul, de aceeasi parere fiind 44% dintre romani.

Sondajul pentru Eurobarometrul pentru primavara 2016 a fost realizat in perioada 21-31 mai 2016.

Sursa: gandul.info
     
Tag-uri: sondaj, romania, economie
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii