A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719831164.3453.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Euro bate leul, in ciuda sumelor trimise de romanii din strainatate
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
21-12-2015, ora 13:06

Euro bate leul, in ciuda sumelor trimise de romanii din strainatate

Articol de Cristian Amariei
In ciuda unei scaderi relative a leului fata de moneda europeana in ultimele saptamani, moneda nationala ramane stabila fata de euro.

Cursul de schimb a dat frisoane celor care au credite in valuta si in ultimele saptamani, insa nu se intrevad modificari majore pentru perioada urmatoare. Probleme vin mai degraba din zona euro-dolar, unde ar putea avea loc schimbari in urma deciziilor Federal Reserve. Cresterea dobanzilor aferente dolarului, care inseamna sfarsitul oficial al crizei din SUA, va avea un efect imediat asupra cursului euro/dolar, dar nu volatilitate ridicata.

Economia Romaniei va incheia un an foarte bun, cu o crestere peste asteptari, apropiata de 4%, inflatie usor negativa si indicatori macro stabili. Ceea ce inseamna ca nici moneda nationala nu are motive de ingrijorare in ceea ce priveste evolutia, iar acest lucru este vizibil in cursul din prezent fata de euro, potrivit analistilor. Daca in prima sedinta a anului leul se situa la 4,4973 unitati pe euro, in prezent a ajuns la 4,5 lei/euro, adica a stagnat, chiar daca a depasit nivelul de 4,5 unitati care poate fi considerat psihologic. Intervalul de variatie de pe parcursul anului nu a depasit nici 3%, mult sub limita de 15% impusa de o eventuala adoptare a monedei euro peste cativa ani.

Asteptarile pentru sfarsitul acestui an sunt chiar mai reduse decat actualul nivel, adica mai aproape de 4,45 lei pe euro decat 4,5 lei. Mai mult decat atat, pentru prima parte a anului viitor este preconizata o usoara scadere a cursului, adica o apreciere a monedei nationale catre 4,40 – 4,42 lei pe euro. Situatia este diferita pentru dolar, unde conteaza mai putin puterea intrinseca a monedei noastre si important este raportul dintre valuta americana si cea europeana.

Continuarea pe capital.ro
     
Tag-uri: euro, leu, curs valutar
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii