ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
24-01-2013, ora 08:14

Esti mai gras sau mai slab decat credeai? Un profesor de la Oxford propune o noua formula de calculare a IMC

Articol de Madalina Irimia

Potrivit unui profesor de analiza numerica, de la Universitatea Oxford, formula folosita pentru calcularea indicelui de masa corporala este eronata, avand in vedere ca ii incadreaza pe oamenii inalti in categoria celor supraponderali si cei scunzi in cea a indivizilor subponderali.

De fapt, noua formula functioneaza in asa fel incat cu cat esti mai mic, cu atat ai mai multe sanse de a figura drept o persoana supraponderala.

Nick Trefethen a inceput sa analizeze aceasta problema dupa ce a realizat ca metoda conventionala de calcularea IMC nu ia in considerare faptul ca oamenii inalti tind sa fie mai masivi, decat cei scunzi.

In mod traditional, IMC se calculeaza impartind greutatea unei persoane in kilograme la inaltimea ei in metri patrati, cu scopul de a se afla cantitatea de grasime corporala. Dar acest lucru ar presupune ca proportiile oamenilor sa creasca potrivit unui model de dezvoltare in care ei se inalta mai repede decat aduna masa corporala.

Un indice de masa corporala intre 18,5 puncte si 24,9 puncte este normal. Persoanele cu un IMC mai mic de 18,5 sunt considerate subponderale, in timp ce indivizii care obtin un punctaj intre 25 si 29,9 sunt catalogate drept supraponderale. Un punctaj mai mare de 30 puncte indica faptul ca persoana in cauza este obeza.

Integral pe descopera.ro

Foto: totb.ro

     
Tag-uri: greutate, formula, calcul
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii