A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727675528.2732.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Este oficial! Elan Schwartzenberg, pe lista celor mai cautati romani
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
14-06-2016, ora 08:47

Este oficial! Elan Schwartzenberg, pe lista celor mai cautati romani

Articol de Cristian Amariei
Politia Romana a publicat fotografia lui Elan Schwartzenberg pe site-ul institutiei, la sectiunea persoane urmarite, dupa ce Tribunalul Bucuresti a emis mandat de arestare preventiva in lipsa, pentru 30 de zile, pe nume omului de afaceri.

Tribunalul Bucuresti a emis mandat de arestare preventiva in lipsa, pentru 30 de zile, pe numele omului de afaceri Elan Schwartzenberg, acuzat de complicitate la luare de mita intr-un dosar desprins din cel in care Radu Mazare este judecat in legatura cu construirea locuintelor sociale din cartierul "Henri Coanda" din Constanta.

DNA a cerut, la sfarsitul lunii mai, arestarea in lipsa a omului de afaceri Elan Schwartzenberg, cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la dare de mita intr-un dosar disjuns dintr-unul al fostului primar al Constantei Radu Mazare.

Procurorii anticoruptie au inaintat Tribunalului Bucuresti referatul cu propunere de arestare preventiva in lipsa pentru o durata de 30 de zile, incepand cu data punerii in executare a mandatului, pe numele lui Elan Schwartzenberg.

In ordonanta procurorilor se arata ca in cursul anului 2011, inculpatul Schwartzenberg Emilian l-a ajutat pe Morgenstern Avraham, administrator unic al unei firme, sa ii dea lui Mazare Radu stefan, primarul municipiului Constanta de la acea vreme, suma totala de 175.000 de euro pentru ca acesta din urma sa faca demersuri atat in cadrul atributiilor de serviciu cat si in afara (contrare) lor, astfel incat sa faciliteze castigarea, de catre firma respectiva, in conditii avantajoase, a unei licitatii avand ca obiect contractul de construire a Campusului social Henri Coanda in valoare de 40.964.030 lei fara TVA (circa 10 milioane de euro).

Anchetatorii arata ca ajutorul acordat de Emilian Schwartzenberg a constat, pe de o parte, in faptul ca a intermediat darea sumei de 175.000 de euro prin interpunerea, pe traseul banilor, a unei societati offshore (societate al carei beneficiar real era) si, pe de alta parte, a facilitat relatia dintre Mazare Radu stefan si Morgenstern Avraham, fiind prieten cu amandoi.

Societatea off shore este o societate inmatriculata in Insulele Virgine Britanice care avea deschise conturi in Liechtenstein. Toate operatiunile de transfer bancar erau ordonate de Schwartzenberg Emilian, in calitate de beneficiar real si puse in executare de o alta persoana.

"In cauza este necesara luarea masurii arestarii preventive fata de inculpatul Schwartzenberg Emilian avand in vedere ca, pe de o parte, din probele cauzei rezulta suspiciunea rezonabila ca inculpatul a savarsit infractiunea pentru care s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale impotriva sa si, pe de alta parte, ca inculpatul s-a ascuns, in scopul de a se sustrage de la urmarirea penala", se arata in comunicatul DNA.

Procurorii DNA au dispus, in dosarul in care fratii Radu si Alexandru Mazare au fost trimisi in judecata, disjungerea in vederea continuarii cercetarilor fata de Emilian (Elan) Schwartzenberg, se arata in rechizitoriul intocmit in cauza.

Conform documentului, procurorii continua cercetarile fata de Schwartzenberg sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la dare de mita, in vederea stabilirii justificarii reale a tuturor transferurilor sumelor de bani primite de societatea sa de la doua firme cipriote. Procurorii anticoruptie arata in rechizitoriu ca Schwartzenberg a actionat ca un "liant" intre omul de afaceri Avraham Morgenstern si fostul primar al Constantei.

Procurorii DNA l-au trimis in judecata sub control judiciar pe Radu Mazare, la data faptelor primar al municipiului Constanta, pentru luare de mita si fals in declaratii. in acelasi dosar a fost deferit justitiei si fratele sau, senatorul Alexandru Mazare, pentru complicitate la luare de mita si fals in declaratii.

Al treilea inculpat din dosarul instrumentat de DNA este omul de afaceri Avraham Morgenstern, acuzat de savarsirea infractiunii de dare de mita.

Acuzatiile au legatura cu programul de construire de locuinte modulare grupate in campusul social "Henri Coanda", lansat in anul 2011 si aprobat prin hotarare a Consiliului Local Constanta.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii