A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719818353.3978.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Erdogan se indreapta tot mai mult spre Est. Rusia si Turcia vor disputa un meci amical, ca semn de prietenie intre cele doua tari
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
09-08-2016, ora 11:05

Erdogan se indreapta tot mai mult spre Est. Rusia si Turcia vor disputa un meci amical, ca semn de prietenie intre cele doua tari

Articol de Madalina Irimia
Rusia si Turcia vor disputa un meci amical, in tentativa de a normaliza relatiile dintre cele doua tari. Tensiunea intre cele doua forte au aparut dupa ce, in noiembrie 2015, un avion rusesc a fost doborat de aviatia turca, deoarece patrunsese in spatiul aerian al tarii conduse de Erdogan.

Recep Tayyip Erdogan s-a apropiat tot mai mult de Rusia dupa tentativa esuata de lovitura de stat. Presedintele Turciei si-a atras multe critici din Occident pentru modul nedemocratic in care a actionat fata de tot ceea ce inseamna opozitie. Peste 60.000 de persoane au fost arestate sau cercetate, pe motiv ca au avut legatura cu tentativa de lovitura de stat. Ca reactie, Erdogan s-a apropiat de Rusia, tara cu care s-a aflat in conflict diplomatic, dupa ce un avion rusesc a fost doborat in noiembrie 2015.

Acum, russianfootballnews.com anunta ca nationalele celor doua tari vor disputa un meci amical la finalul acestei luni. Partida este o confirmare a apropierii dintre liderii celor doua puteri: Erdogan si Vladimir Putin. Meciul ar urma sa se dispute pe 31 august, dar data n-a fost confirmata oficial, deoarece Turcia urmeaza sa joace la inceputul lui septembrie cu Croatia, acasa, in preliminariile CM 2018.

Este motivul pentru care partida se va disputa in Turcia: ”Luand in considerare ca Europa se pregateste pentru runda de calificare la Cupa Mondiala, am decis sa indeplinim cererile lor. Turcia are meci programat cu Croatia. Daca i-am fi invitat la noi, nu ar fi putut veni. Ei ne-au invitat sa jucam pe terenul lor si cred ca vom merge, pentru ca asa este corect”, a declarat Vitaly Mutko, ministrul Sportului din Rusia.

Site-ul russianfootballnews.com sustine ca este asteptat ca Recep Erdogan si Vladimir Putin sa imparta aceeasi tribuna oficiala. In ultima vreme, cei doi au facut in mai multe randuri schimburi de amabilitati. Actiunile lui Erdogan au fost apreciate de Vladimir Putin, mai ales ca presedintele Turciei a intrat intr-un conflict de declaratii cu SUA, adversarul traditional al Rusiei.

Sursa: prosport.ro
     
Tag-uri: rusia, turcia, meci amical
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii