STIRILE CELE MAI...
IA'SI - Un banc pe zi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi
Acum: 3 °C
Astazi:
Max: 6 °C
Min: 1 °C
Maine:
Max: 6 °C
Min: -2 °C
STIRI NATIONALE & EXTERNE
SOCIAL
30-06-2016, ora 09:03
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
Enzime si probiotice: tot ce trebuie sa stii despre ele
Articol de Madalina Irimia Ati tot auzit despre cat de importante sunt enzimele si probioticele in procesul de digestie. De la ajutorul oferit in absorbtia lactozei de la nivelul mucoasei intestinale pana la combaterea formelor acute de diaree ( probioticele), ori de la roluri importante in reglarea metabolismului, absorbtia de elemente necesare organismului sau eliminarea compusilor nocivi (enzimele), acestea sunt indispensabile organismului uman.
Conform FAO/WHO (Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura / Organizatia Mondiala a Sanatatii), probioticele sunt “microorganisme vii, care, atunci cand sunt administrate in doze optime, confera un beneficiu sanatatii organismului gazda”. Aceste microorganisme constau in tulpini bine documentate apartinand genurilor Lactobacillus si Bifidobacterium, dar si in tulpini selectionate din genurile Bacillus, Enterococcus si Saccharomyces. Cand se considera ca un microorganism are statut de probiotic? Un microorganism este considerat probiotic, atunci cand prin numeroase studii stiintifice si clinice, este demonstrat faptul ca ofera numeroase beneficii si un tranzit intestinal sanatos atat organismului uman, cat si celui animal. Efectele probioticelor, sunt de regula determinate de tulpina, motiv pentru care este deosebit de important ca de fiecare data cand achizitionam un produs care contine probiotice, sa fim foarte atenti la tipul de tulpina precizat pe ambalaj. Unele specii de bacterii (ex. E. coli) au anumite tulpini ce sunt in acelasi timp si benefice si nocive.
Rolul probioticelor
Pe suprafata corpului nostru si in interior, traieste o comunitate de microorganisme ce depaseste din punct de vedere numeric cantitatea celulelor organismului uman in raport de 10 la 1. Tractul gastrointestinal inferior este populat de marea majoritate a acestor microorganisme ce formeaza un veritabil ecosistem ce poarta denumirea de “microbiom intestinal uman”. O pondere foarte mare a microbiomului intestinal uman este reprezentata de bacterii, dar drojdii si protozoare sunt deasemenea prezente. Cu toate ca este alcatuit din celule non-umane, microbiomul intestinal poate fi considerat un organ uman esential. Asemenea inimii sau ficatului, microbiomul intestinal are un rol vital in mentinerea sanatatii organismului. Atunci cand exista o perturbare la nivelul microbiomului aceasta este resimtita la nivelul intregului organism, sustin brosurile Jarrow.
Continuarea pe csid.ro
Reduceri & Promotii
Vezi Reduceri & PromotiiNewsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri zilnic via email